Ağrı’da 17 Temmuz tarihinde Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in, bir çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı. Çocuğun bağırması ve komşuların müdahale etmesiyle teşhir olan Nizamettin Şahin gözaltına alınıp, tutuklanmıştı. İstismara maruz bırakılan çocuğun annesi T.D., istismarın üzerinden haftalar geçmesine rağmen bir gelişmenin olmadığını belirterek, bu süreçte yaşadıklarını anlattı.  

'AVUKAT OLMADIĞI İÇİN BASINA SESLENDİM'

Jinnews haber ajansı'na konuşan ve Sosyal medyada paylaştıkları videodan sonra istismarın duyulduğunu, ancak sonrasında bir gelişme olmadığını söyleyen anne T.D., “para karşılığında davanın kapatılmak istendiğini” kaydetti. T.D, “Bu durumla karşılaştıktan sonra deliye döndüm. Benim basına seslenmemin sebebi, davasına bakacak bir avukat istemekti. Ben sesimi çıkarınca Önce Çocuk ve Kadın Derneği davayı üstlendi, bir avukat verildi” dedi. 

'BİLGİ VERİLMEDİ'

Olayın duyulması üzerine sağlık ekiplerinin çocuğunu iki kere hastaneye götürdüğünü söyleyen T.D., çocuğu hastaneye götürülürken kendilerine bir açıklama dahi yapılmadığını söyledi. T.D., “Defalarca kızımı neden götürdüklerini sordum. Bana, ‘Biz bilgi veremeyiz, savcılığın kararı var, hastaneye gidince öğrenirsiniz’ denildi. Psikologlarla görüştürüp, sonra da ayda bir kontrolü olacak deyip çocuğu gönderdiler” ifadelerinde bulundu.

'ÇOCUĞUM AĞLAYARAK UYANIYOR'

Çocuğunun psikolojik olarak sorunlar yaşadığını, üç hafta hiçbir psikolojik destek almadığını aktaran T.D., “Biz büyükler psikolojik olarak berbat bir durumdayız, çocuğu siz düşünün. Dışarı çıkarır, eline bir oyuncak veririz, kafası dağılır ama yalnız kalınca ister istemez hatırlar. Bu sorunu ömür boyu yaşar. Üç hafta hiçbir psikolojik tedavi görmedi. Kızımı tanıyorum küçücük yaşıyla bana belli etmemeye çalışıyor.  Sabaha karşı uykudan uyanıp ağladığı dahi oldu. Failin evi yakın, başını cama yaslayıp evi seyrediyor. Bunlar kolay şeyler değil” şeklinde konuştu. 

'HERKES SES ÇIKARSIN'

Herkesin çocuklar için ses çıkarmasını isteyen T.D., “Bu kolay bir şey değil. İnsanlar susmasınlar, karşı koysunlar, arkamızda dursunlar. Eğer arkamızda durmazlarsa benim çocuğum gibi daha çok çocuk istismara maruz kalacak ve failler dışarıda dolaşmaya devam edecek. Bunlara fırsat verilmesin.  Gereken yerlere bildirilsin buna bir çözüm getirilsin” dedi.

'AĞRI'YA GİDECEĞİZ'

Konuya ilişkin Ajans'ın görüştüğü davayı üstlenen Önce Çocuk ve Kadın Derneği avukatlarından Ayten Marmara da bu tür davalarda faillerin tutuklu yargılanması gerektiğini söyledi. Bu duruma dair de net bir bilgi olmadığını söyleyen Ayten, “Pazartesi günü konuyu netleştirmek için Ağrı’da olacağız” dedi.