Hasta ve infazları yakılan tutukluların yakınlarının Diyarbakır Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti, 34'üncü gününde devam ediyor. Aileleri, bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Lice İlçe Örgütü yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette konuşan HDP Lice İlçe Örgütü yöneticisi Yusuf Peker, “Bu nöbet hepimiz için bir küçük bir adalet adımıdır. Umut ediyoruz ki bu adımlar daha da büyüyecek, bu zulüm bitecek" dedi.

BİR AYDA 4 CENAZE GELDİ

Cezaevlerinden cenazelerin çıkmaması için Adalet Nöbeti’nde olduklarını dile getiren tutuklu yakını Reşahat Ada, “Biz bir aydır buradayız, cenaze gelsin istemiyoruz ama bir ayda 4 cenaze geldi. Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz: Sesimizi duysun. Cezaevinden tabut çıkmasın" diyerek, talepleri karşılanana dek eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

'ADALET SESİNİ ÇOĞALTALIM'

Tutuklu yakını Hakkı Boltan, bir günde cezaevlerinden 3 ayrı ölüm haberi aldıklarını belirterek, “Mahkemenin verdiği cezalar bitmiş olmasına rağmen infazları yakılıyor ve tutuklular serbest bırakılmıyor. Kürtlüklerini inkar etmedikleri için bırakılmıyorlar. Pişman olmalarını istiyorlar. Bu başka ülkede olsa, kıyamet kopardı. Biz yalnızca adil bir dünya istiyoruz. Evlerin içinde de adalet diyorduk ama bu adalet sesi kimseye gitmez. Bizde evden ulaşılmayan adalet sesi için baroya geldik. Bu zamana kadar bu sese çok kişi destek çıktı ama bu sesin çoğalması gerekiyor. Bu adalet sorunu çözülürse, Türkiye'deki bütün krizler çözülür. Bu oturuşumuz çocuklarımızın ölmemesi içindir, barış ve huzur dolu bir ülke içindir" şeklinde konuştu.