Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yontukyazı (Cinasker) köyünde çıkan kavgada 54 kişi yaralandı.

Kavga, Batman’ın Beşiri (Qubin) ilçesine bağlı Yontukyazı (Cinasker) köyünde akşam saatlerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, daha önce aralarında husumet bulunduğu belirtilen aileler arasında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı çıktığı iddia edilen tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü.

JANDARMA KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞI KAPATTI 

Taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada 5’i ağır olmak üzere en az 54 kişinin yaralandığı bildirildi. Olayın meydana geldiği köye çok sayıda ambulans ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, Batman’da çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı köyde giriş ve çıkışların kontrollü sağlandığı öğrenildi.

VALİLİK: 2’Sİ ATEŞLİ SİLAHLA 1’İ KESİCİ ALETLE YARALANDI 

Öte yandan kavgaya ilişkin Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, “9 Temmuz 2022 Saat 18.00 sıralarında İlimiz Beşiri ilçesi Yontukyazı Köyünde; aralarında eskiye dayalı husumet bulunan 7 aile arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu 2’si ateşli silahla, 1’i kesici aletle, diğerleri sopa, taş ve yumrukla olmak üzere 5’i ağır, toplam 54 kişi yaralanmıştır. Meydana gelen olaya Jandarma tarafından müdahale edilmiş olup, köyde gerekli güvenlik tedbirleri alınmış ve durum kontrol altına alınmıştır. Olayla ilgili tahkikata başlanmış, yaralıların intikal ettiği ilimizdeki hastanelerde polis tarafından ilave güvenlik tedbirler alınmıştır” denildi