Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan hasta tutuklu Abdülkadir Baybars, 4 yıldır tutulduğu tek kişilik hücreden çıkarılma talebiyle 13 gündür açlık grevinde. Baybars ile dün görüşen avukat Tugay Bek’e, hukuksuz bir şekilde 4 yıldır tek hücrede tutulduğunu, bu hukuksuzluğa karşı yaptığı başvuruların sonuçsuz kalması üzerine son çare olarak açlık grevine başladığını aktardı. Baybars, “Açlık grevinde sadece su içiyorum. Talebim; tek kişilik hücreden çıkmak. Bu tecrit ve izolasyonun son bulmasını istiyorum" dedi.

HUKUKSUZLUKTUR

Baybars’a ilişkin bilgi veren Bek, 2018'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasakları sırasında yaralı olarak yakalandığını ve cezasının üst mahkemede onaylanmadığını söyledi. Bek, 4 Ekim'de Baybars'ın tek hücreden çıkarılması talebiyle Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuracaklarını kaydetti. Bek, herhangi bir mahkumiyet kararı olmamasına rağmen Baybars'ın 4 yıldır tek hücrede tutulmasının hukuksuz olduğunu söyledi. 

'TEDAVİ EDİLMEDİ'

Oğlunun durumuna ilişkin ajansımıza konuşan Resmiye Baybars ise, oğlunun hayatından endişe duyduğunu ifade etti. Baybars, “Oğlumun kalbinin hemen yanında ve sağ elinde şarapnel parçası var, ancak tedavi edilmedi. Oğlum bizi arayarak, tek kişilik hücreden çıkarılana kadar açlık grevini sürdüreceğini aktardı. Oğlumun talebinin karşılanmasını istiyor” diye konuştu.