Milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki cezanın infazı için tebligat ulaştırıldı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 'sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanmıştı.Meclis'i terk etmeyeceğini söyleyen Gergerlioğlu dün sabahın erken saatlerinde lavaboya giderken gözaltına alınmış, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Bugün Gergerlioğlu’na hapis cezasının infazı için tebligat geldi. Mevzuata göre.i Gergerlioğlu'nun 10 gün içinde cezaevine teslim olması gerekiyor. 

'TESLİM OLMAYACAĞIM'

Gergerlioğlu bugün katıldığı Artı TV’de yayınlanan Medya Kritik programında tebligatın ulaşması durumunda ne yapacağına dair şunları söyledi:

“Ben tanınan, bilinen bir insanım. Yerim yurdum belli. Ben bunun hukuksuz olduğunu düşünüyorum. Ve kendim teslim olmayacağım. Yakalama kararı durumunda adalet nöbeti evimde devam ediyor. Ama başka bir şekle evirilme durumu var. Bunu daha sonra kamuoyuna açıklayacağım. Benim Meclis'teki nöbetimin sonlandırmak için uyduruk bir karar aldılar. Meclise gitsem beni Meclis'e almazlar. Araçlar ben var mıyım diye kontrol ediliyor.”

'ALNIM AÇIK, BAŞIM DİK, YÜZÜM AK'

ARTI TV'den Gazeteci Kemal Göktaş, Gergerlioğlu'na öncelikle nasıl olduğunu sordu. Gergerlioğlu, durumunu "Yaygın kas ağrıları vardı üzerimde çünkü çekiştirmeler, darplar vardı. Sol tarafımda ekimozlar vardı, kolumda. Sağ parmağımda incinme vardı, biraz dinlendim. Ağrılar var biraz ama daha iyiyim. Şundan dolayı da iyiyim: Ben gözaltına alındığımda kamuoyunun büyük bir tepkisi, büyük bir desteği olmuş, sonrada haber aldım. Ben zaten güçlü duruyordum, dik duruyordum. Alnım açık, başım dik, yüzüm ak idi. Bu yapılan da zaten onları küçülttü" şeklinde yanıtladı. 

'BU NASIL İNSANLIK DIŞI BİR MUAMELEDİR YAHU?'

Darp edilmesi olayını anlatan Gegerlioğlu, şöyle konuştu: 

"Bunun tartışlılacak bir tarafı yok çünkü doktor raporuna geçti. Darp var, nahoş muamele var, insanlık dışı bir muamele var. Düşünün, su içene yılan bile dokunmaz yahu! 'Namaz kılacağım' diyen bir insanın koluna sarılıp kosturarak götürmeniz neyle izah edilebilir? Ve bu insan hala milletvekili. Benim dokunulmazlığüım devam ediyordu. Bu yargılama yok hükmündedir. Evet, benim vekilliğim düşürüldü ama yok hükmünde olan bir yagılamayla alınan kararla düşürüldü. Siz meclisten bir vekili, abdest alıp namaz kılmak üzereyken darp ederek, kaçırarak götürüyorsunuz sabahın köründe. 'Ya durun bir dakika, elbisemi giyeyim, namazımı kılayım' diyen bir insanın koluna yapışıp, dört nala koşturup, onlarca polis arasında bir polis otosuna atıyorsunuz. Bu nasıl insanlık dışı bir muameledir yahu? Tüm dünya boşuna mı ayağa kalkıyor? Bakın, benim ve başka bir takım olaylar yüzünden dolay ne olmuş durumda. Yani hiç mi zerre akıl yok bu insanlarda? Bu nasıl vahşi bir muameledir?"

'ŞENTOP, VEKİLLERİN ARAÇLARINI ARATTIRMIŞ, SANKİ BAGAJLARINDAN İÇERİ GİRECEĞİM'

"O meclis başkanı niçin orada oturmaktadır? Kaklmış bana diyor ki 'meclisi terörize ediyor'." diyen Gergerlioğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un tavrını şu sözlerle eleştirdi:

"Terörize ediyor ne demek? Ben partimin büyük dfesteğiyle grup toplantı salonunda ziyaretleri kabul ediyordum. Milletin meclisinden milletin bir ferdinin böyle yaka paça götürülmesinden utanmıyor mu meclis başkanı? Utanması, kızarması gerekirken 'terörize ediyor' demiş. Yazıklar olsun ona. Meclis başkanı tüm milletvekillerinin dokunulmazlığını koruyacakken sahte bir video içeriği ile hazırlanan tutanağı savcılığa gönderiyor. Bu ülkenin meclisinin başkanı apaçık yalan olan, ifitra olan bir videoyu resmen bilerek doğruymuş gibi tutanak altına aldırmıştır. Mustafa Şentop bir an evvel bu büyük skandaldan sonra istifa etmelidir. Benden sonra da vekillerin araçlarını arattırmış. Sanki bagajlarından içeri gireceğim. Yahu yazıklar olsun!"

Gergerlioğlu, 'yalan video' ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını ve karakolda bu konuyla ilgili ifade verdiklerini ancak sivil giyinimli bir şahsın ifadesine müdahale ettiğini söyledi.