Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul İl Örgütü önünde, dün Şirinevler’de gerçekleştirilen basın açıklamasında “işkence” ve ters kelepçe ile gözaltına alınan partinin Gençlik Meclisi Sözcüsü ve MYK üyesi Edanur İbrahimoğlu’nun maruz kaldığı polis saldırısına karşı basın toplantısı gerçekleştirmek istemiş, kitleye polis saldırmıştı. Polis saldırısı esnasında haber takibi yapan JINNEWS muhabiri Elfazi Toral ile Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz ve HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Edanur Aydoğdu polisler tarafından gözaltına alındı.

Serbest bırakılan gazeteciler: Hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız Serbest bırakılan gazeteciler: Hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız

MUHABİR TORAL’A POLİS ŞİDDETİ

Sağlık kontrolleri ardından Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gözaltındaki 3 kişinin ifade işlemleri tamamlandı. JINNEWS muhabiri Toral, ifadesinde haber takibi için olay yerine gittiğini ve bunu belirtmesine rağmen polisler tarafından darp edilerek, gözaltına alındığını belirtti. Toral, polislerin boğazını sıktığını, hem gözaltına alınırken hem de gözaltı aracında şiddet gördüğünün bilgisini paylaştı.

TORAL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İfade işlemlerinin ardından Korkmaz ve Aydoğdu serbest bırakılırken, JINNEWS muhabiri Toral ise “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Toral’ın yarın Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi'nde ifadesinin alınması bekleniyor.