Tokat'ın Erbaa ilçesinde 12 Aralık'ta Hükümet Caddesi girişinde mısır ve kestane satan seyyar satıcı Hakan Yıldırım zabıtalarla tartıştıktan sonra kendini ateşe verdi. Esnaf ve zabıtaların söndürdüğü Yıldırım, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

BELEDİYE ZABITANIN MÜDAHALE ETMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Yazılı açıklama yapan Erbaa Belediyesi zabıta ekiplerinin Yıldırım'a herhangi sözlü veya fiziki müdahalede bulunmadığını, Yıldırım'ın daha önce de aynı eylemlere teşebbüs ettiğini ve psikolojik sorunları olduğu iddia etti.

ZABITADAN ESNAFA BASKI

Artı Gerçek, olayın yaşandığı Hükümet Caddesine giderek esnaf ve görgü tanıkları ile konuştu. Esnaf ve görgü tanıkları, zabıtaların olayla ilgili konuşmamaları için kendilerine baskı yaptığını anlattı.

'GİDİN BURADAN KENDİMİ YAKARIM DEDİ'

Hewler Valisi Xoşnav'dan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret Hewler Valisi Xoşnav'dan Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Artı Gerçek'e konuşan bir görgü tanığı olay günü üç zabıta personelinin, seyyar satıcı Hakan Yıldırım ile konuştuğunu belirterek, Yıldırım’ın zabıtalara "Benimle uğraşmayın. Ben canımın derdine düşmüşüm. Gidin buradan yoksa kendimi yakarım" dediğini söyledi.

Görgü tanığı, "Üç zabıta personelinden uzun boylu olanı Yıldırım'a 'yakarsan yak' dedi. Bunun üzerine Yıldırım'ın elinde yanıcı madde dolu şişe ile geldi ve 'yakayım mı, yakarım bak’ dedi. Yıldırım, elinde manyetolu bir çakmak vardı. Fakat çakmağı yakmadı, nasıl olduysa aniden yanmaya başladı. Sağa sola koşuşturdu ve olduğu yere diz üstü düştü kaldı. Etrafta bulunan dürümcü esnafı elinde yangın tüpü ile gelerek Yıldırım'ı söndürmeye çalıştı. Zabıta personeli sonradan müdahale etti" diye konuştu.

'NEREYE GİDEYİM BENİMLE UĞRAŞMAYIN DİYORDU'

Artı Gerçek'e konuşan bir esnaf da "Zabıta personeli ile Hakan Yıldırım konuşuyorlardı. Hakan Yıldırım bir anda sinirlendi 'Nereye gideyim, benimle uğraşmayın’ dedi. Sonrasında bu trajik olay yaşandı" dedi.

BELEDİYE ZABITAYI ELEŞTİREN YORUMLARI SİLDİ

Erbaa Belediyesi Instagram hesabından zabıtaya tepki gösteren yorumları da sildi. Yıldırım'ın kuzeni olduğunu belirten 'brcuyagmr' isimli sosyal medya kullanıcısı belediyeye tepki göstererek, "Neden sizin aleyhinize olan bir yorumu siliyorsunuz? Ben kuzeniyim, bugün yanındaydım ve gayet de zabıtalar yüzünden bu halde olduğunu söylüyor, şikâyetçi olunmaması için elinden gelen yapılıyor. Yazık o orada yoğun bakımda canıyla uğraşıyorken sizin kendini aklamaya çalışmanız hiç doğru değil. Bir de yanlış algı yaratıyorsunuz; yok psikolojisi bozukmuş ondan kendini yakmış. Sizin zabıtalarınız yüzünden yakmış kendini. Bunu da silin hadi" diye yazdı.