Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Gençlik Meclisi'nin dünkü basın açıklamasında JINNEWS muhabiri Elfazi Toral, Demokratik Modernite çalışanı Sema Korkmaz ve HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Edanur Aydoğdu polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Sağlık kontrollerinin ardından Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen kadınların emniyet ifadesi alındı. İfade işlemlerinden sonra Korkmaz ve Aydoğdu serbest bırakılırken, gazeteci Toral "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Serbest bırakılan gazeteciler: Hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız Serbest bırakılan gazeteciler: Hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız

Bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen Toral, savcılık ifadesinde polislerin işkencesine uğradığını ve buna ilişkin hastaneden darp raporu aldığını belirtti. Toral, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.