Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun dükkan basıp, eski polis memuru esnafı Abidin Beytullah Öztürk'e saldırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden adli ve idari işlem başlatıldığı açıklamasının ardından İstanbul Valiliği'nden de gelişmelere dair açıklama geldi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Avcılar İlçe Emniyet Müdürünün görevden alındığını duyurarak şu ifadeleri kullandı:

"Avcılar Emniyet Müdürü Murat Özburun’un, medyaya yansıyan görüntüleri derin üzüntüye sebep olmuştur. Sebebi ne olursa olsun kabul edilmesi mümkün olmayan bu olay nedeniyle Murat Özburun, Avcılar Emniyet Müdürlüğü görevinden alınmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam etmekte olup, olayın incelenmesi için müfettiş talebinde bulunulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ESKİ POLİS DARP ŞİKAYETİNDE BULUNMUŞTU

4 ilde 68 gözaltı 4 ilde 68 gözaltı

Avcılar İlçe Emniyet Müdürüne küfrettiği iddia edilen eski polis Abidin Beytullah Öztürk ise, olayı şöyle anlatmıştı:

"Dün sabah itibariyle dükkanımızı açmıştık babama yardım ediyordum, aracıyla buradan geçerken durdu ve görüntülerde görüleceği üzere aniden, hiçbir şey söylemeden yumruklu şekilde bize saldırmaya başladı. Kendisine sakin bir şekilde 'müdürüm neden bunu yapıyorsunuz' diye sorduğumda bağırıp çağırmaya tehdit etmeye başladı. Burada dükkanımızı bastı, bizi rencide etti, 'dükkanımızdan çıkın' dedik bunu da dinlemedi. Ustamız vardı dükkanda ona da aynı şekilde sert bir müdahale de bulundu. Kendisi 53 yaşında onun da boğazında ufak bir yaralanması oldu. Daha sonra benim karnıma şiddetli bir yumruk vurarak beni yere düşürdü ve bu darbe sonrası ben ambulansla hastaneye kaldırıldım. Yaklaşık 3 buçuk saat Avcılar Devlet Hastanesi'nde kaldık, iç kanama şüphesi vardı. Bu durumdan dolayı tabii ki de gidip şikayetlerimizde bulunduk." dedi.

İstanbul'da görev yaparken çocuğunun sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da kalma isteği reddedilen polis memuru Abidin Beytullah Öztürk, Iğdır'a dönmemeyi tercih ettiği için ihraç edildiği öğrenildi.