ERKE, 2007 yılında elektrik proje tasarımı ve aydınlatma danışmanlığı ile iş dünyasına adım atan bir şirkettir. Erke Tasarım 2009 yılı itibarıyla hizmetlerini yeşil bina, ürün sürdürülebilirliği ve kurumsal sürdürülebilirlik danışmanlığı alanlarına genişletmiştir. Şirket, dünya genelinde sekiz farklı ülkede aktif olarak faaliyet gösteren, yetenekli bir tasarım ekibine sahip olma özelliği taşımaktadır.

ERKE'nin personel yapısı içerisinde, LEED Fellow, LEED AP, LEED Faculty, BREEAM Assesor, WELL AP, EDGE Auditor, Passive House Designer ve Yestr Uzmanları gibi çeşitli alanlarda uzmanlaşmış sertifikalı profesyoneller bulunmaktadır. Firma, elektrik proje tasarımı alanında deneyimli mühendislerin yanı sıra, yeşil bina danışmanlığı, ürün sürdürülebilirliği ve kurumsal sürdürülebilirlik hizmetlerini sunan mimarlar, makine mühendisleri, elektrik ve çevre mühendislerinden oluşan multidisipliner ekibiyle, müşterilerine yaratıcı ve etkili çözümler sunmaktadır.

Yeşil Bina projelerinde, müşterilerin her adımda yanında olup, projelerin her aşamasında destek sunan ERKE, LEED, BREEAM, WELL, EDGE gibi çeşitli yeşil bina sertifikaları için danışmanlık hizmetleri vermektedir. 2007'den bu yana 150'den fazla yeşil bina sertifikalandırma işlemi başarıyla tamamlayan firma, şu anda 70'ten fazla projede aktif olarak çalışmaktadır.

ERKE, tasarımlarını sürdürülebilirlik gözeterek yapar, sistemlerde enerji kullanımını, insan sağlığını ve çevre dengesini önceler. İnsan, çevre ve ekonomik faktörlerin etkileşimini inceleyerek; işletme maliyetlerinin azaltılmasını ve sistem güvenliğinin en üst seviyede tutulmasını hedefler. Verimli şekilde hazırlanan projeler, mühendislik başarısının yanı sıra, kullanıcılara rahat ve sürdürülebilir yapılar sunma iddiasındadır.

Enerji verimliliği, konfor ve çevre dostu yapılar tasarlamak üzere Sürdürülebilir Bina Analizleri gerçekleştiren ERKE, CFD Hizmetleri, Enerji Modellemesi, Gün Işığı Analizi, Termal Konfor Analizi, Bina Yaşam Döngüsü Analizi gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır. Tasarım sürecinde, yapıları farklı parametreler altında inceleyerek en uygun tasarım stratejilerini belirlemek için özel yazılımlar kullanılmaktadır.

Saadet Partisi’nden 1 Mayıs mesajı Saadet Partisi’nden 1 Mayıs mesajı

Ürün Yaşam Döngüsü Analizi (LCA) ve EPD Belgesi alımı konusunda uzman olan ERKE, bu alanda müşterilerine kapsamlı analizler ve rehberlik hizmeti sunmakta, Karbon ve Su Ayak İzi hesaplama ve raporlama hizmetleri ile de müşterilerinin çevresel sorumluluklarını yerine getirmelerine yardımcı olmakta, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve karbonsuz bir geleceğe hazırlık süreçlerinde destek sağlamaktadır.

ERKE, faaliyetlerini Üsküdar Kısıklı'da bulunan, ödüllü ve LEED Platin sertifikalı, Yeşil ve Akıllı Bina özelliklerini barındıran ERKE Green Academy'de sürdürmektedir. Bu bina, şirketin sürdürülebilirlik ve yenilikçilik anlayışını somut bir şekilde yansıtan bir simge haline gelmiştir.