Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre; Van'ın Erciş ilçesi Yeşilova (Sulû) Mahallesi’nde 28 Eylül akşamı özel harekat polislerinin açtığı ateş ile yaşamını yitiren 2 kişiden 4 çocuk babası taksici Zafer Ceyhan’ın aracının nerede olduğu bilgisi halen aileye verilmezken, üzerinden çıkan para aileye verildi. Araç ve Ceyhan üzerindeki eşyalar için bugüne kadar 3 kez emniyete başvuran aileye, savcılığın incelemesinin ardından verileceği belirtildi. 

SUÇ DUYURUSU 

Ceyhan Ailesi, olaya ilişkin “görev yazısı gösterilmeden” cenazede töreninde yaşananlar için, aileye hakaret edip küfürler savurduğu iddası il  Emniyet Müdür Yardımcısı Murad.H ve o gece operasyona katılanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Erciş'te zincirleme trafik kazası: Aralarından Doktor Çetin Kotan'ında bulunduğu 5 kişi yaralandı Erciş'te zincirleme trafik kazası: Aralarından Doktor Çetin Kotan'ında bulunduğu 5 kişi yaralandı

İTİRAZA RET 

Öte yandan aile avukatının dosyaya konulan “gizlilik” kararına ilişkin Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı itiraz ise reddedildi.