Erciş Belediyesi’inin Çelebibağ Mahallesi’inde yapımını tamamladığı halk evinin açılışı;belediye eş başkanları,belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Çelebibağ Mahallesi’nde Büyükşehir yasası ile Erciş Belediyesi’ne devri gerçekleşen binanın düzenlemesiyle kurulan halk evinin açılışında konuşan Erciş Belediyesi eş başkanı Abdurrahman Çağan,halka yol yapmak su götürmek gibi belediyeciliğin standart hizmetleri dışında sosyal alanda da böylesi çalışmalarla hizmet etmeye devam edeceklerini söyleyerek halkın her yönüyle toplumsal yaşama katılması gerektiğini ifade etti.
 

Halk evinin Kobanê olarak belirlenmesini değerlendiren eş başkan Diba Keskin ise,halkla belediyeyi ortaklaştırarak halka mal olmuş değerleri yapacakları hizmetlerle koruyacaklarını dile getirerek Kobanê’nin kendileri için bir tarih olduğunu ifade etti.

Demokratik İslam Kongresi Erciş'te “Medine Sözleşmesi ve Barış Süreci” temalı panel düzenleyecek
Demokratik İslam Kongresi Erciş'te “Medine Sözleşmesi ve Barış Süreci” temalı panel düzenleyecek
İçeriği Görüntüle

İsminin Kobanê olarak belirlendiği halk evi hizmetinden dolayı astıkları Türkçe Kürtçe pankartla belediye yönetimine teşekkür eden mahalle sakinleri,bu tarz hizmetlerin devam etmesini istedi.