Dil Araştırmaları, Sanat ve Kültür Derneği (ARSİSA), Erciş'te 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nü kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. 19 Şubat'ta başlayacak olan etkinlikler dizisi, tanınmış yazarların katılacağı bir panel ile başlayacak. Saat 14:00'te ARSİSA binasında gerçekleştirilecek panele, Kürt Dili ve Edebiyatı'nın önemi ele alınacak. Moderatörlüğünü Romîa Aso yapacağı panelde Yazar ve Aktivist Mahmut Çelebi, Muhtillah Dağ ve Salih Serhedî gibi önemli isimler yer alacak.

Whatsapp Image 2024 02 17 At 142312

Erciş’te AKP'nin Eczacı meclis üyesi adayı siyasi reçeteyi yanlış okudu: “Kayyım atamasında hukuki bir yanlışlık yokmuş” Erciş’te AKP'nin Eczacı meclis üyesi adayı siyasi reçeteyi yanlış okudu: “Kayyım atamasında hukuki bir yanlışlık yokmuş”

21 Şubat'ta ise Erciş İlçesi Örene Mahallesinde bulunan Sultan Sarayı Düğün Salonu'nda saat 11:00'de başlayacak olan etkinlik, Kürt tarihi ve bölgede yaşanmış efsanevi öykülerin dengbêj ezgileri eşliğinde anlatılacağı bir öykü etkinliğiyle devam edecek. Ünlü Kürt Öykü Anlatıcısı Ayhan Erkmen'in katılımıyla gerçekleşecek olan bu etkinlik, ARSİSA sanatçıları tarafından öykülerin sanatlarıyla canlandırılacak.

Bu etkinlikler, Kürt kültürüne ve diline olan öneminin vurgulanması ve Dünya Anadil Günü'nün anlamına uygun bir şekilde kutlanması amacıyla her yıl düzenli olarak çeşitli aktivitelerle düzenlenmektedir.