Van’ın Erciş ilçesinde dün etkili olan sağnak yağış İlçeye bağlı 3 mahallede sele neden oldu.Yaşanan sel felaketinin ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe Eş Başkanları Sariye Bilici, Yaşar Kuçaş, Belediye Meclis üyeleri Yakup Demir, Muhittin Üzümcüoğlu, Erhan Akbaş ve Zilan Ekoloji Derneği Temsilcisi Şahabettin Demir’den oluşan heyet, sel felaketinin yaşandığı ilçeye bağlı Hasanabdal, Yünören (Xarxus) ve Aksakal (Babazeng) mahallelerini ziyaret ederek, selden etkilenen mahallelerde yurttaşlardan bilgi aldı.

Dün öğleden sonra etkili olan sağnak yağış sebebiyle ilçede dere yataklarının taşması sonucu ilçeye bağlı Yünören (Xarxus) ,Hasanabdal ve Aksakal (Babazeng) mahallelerinde bir çok tarım arazisi, 3 ev ve çok sayıda hayvan barınağı sular altında kalmış, 1 ayı ise sel sularına kapılarak telef olmuştu. Bölgede sel sularının çekilmesinin ardından selin etkilediği mahallelerdeki zararda ortaya çıktı.Dere yataklarını taşması sonucu yaşanan selin etkisi ile çevreye dağılan taş ve enkaz yığını iş makineleriyle temizlenirken, bir çok barınağın yıkıldığı ve tarım arazilerinin büyük çapta zarar gördüğü bölgede, sel sularından etkilenen evlerde ise çok sayıda ev eşyasıda kulanılamaz hale geldi.

HDP Erciş ilçe Eşbaşkanları ve kayyım atanan Erciş Belediyesi meclis üyeleri yaşanan sel felaketinin ardından sel sularının vurduğu mahalleleri ziyaret ederek, selden zarar gören yurttaşlardan bilgi aldı. Mahalle sekinleri ile sohbet edip sorun ve sıkıntılarını dinleyen HDP'li heyet daha sonra bölgeden ayrıldı.

Bölgede etkili olan sağnak yağış ve selden dolayı enkaza dönen mahallelerde ise çalışmalar devam ediyor.