Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse (Kovid-19) ilişkin yeni tedbirler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gece itibariyle 31 ile araç giriş çıkışlerının kapatıldığını duyurdu.Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise Korobavirüs tedbirleri kapsamında dün yaptığı açıklama da; "Aldığımız karar gereği Van'a il dışından gelen herkes 14 gün boyunca karantinaya alınacak ve evlerinden çıkmalarına müsaade edilmeyecektir. Çıkanlara ise her ihlal için 3 bin 150 TL para cezası uygulanacaktır. Zorunlu haller dışında Van'a gelmeyin" demişti.

Bartın üniversitesi öğrenci yurdu inşaatında çalışan Ercişli 20 inşaat işçisi, Koranoavirüs tedbileri kapsamınada alınan seyahat yasaklarından dolayı mahsur kaldı.Tokgözler İnşaat isimli firma tarafından dün İşten çıkışıları verilen Ercişli işçiler kalacak ve gidecek yerleri olmadığından dolayı sabaha kadar soğukta beklediklerini belirtti.

'SABAHA KADAR SOĞUKTA UYUMADAN BEKLEDİK'

Haber Erciş'e ulaşan işçiler yaptıkları açıklamada; " Biz bura da Ercişli 20 inşaat işçisiyiz işimize ara verildi ve çıkışımız yapıldı. Mecburen geri dönüş yapmak zorundayız.Dün buradan çıkışımıza izin verilmedi, şantiyede sabaha kadar sandalyelerin üzerinde oturarak soğukta uyumadan bekledik. 600-700 TL'ye her birimiz bilet kestik şuan çok mağduruz.Bartın Valiliğinden gerekli tüm giriş çıkış izinlerini aldık ve seyahatle ilgili burada bir sorun yok. Ancak Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlere girişlerin yasaklandığını öğrendik, yetkililerin bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz.Şuan çok mağduruz kalacak gidecek ve yatacak yerimiz yok."dediler.

Zor durumda olduklarını aktaran işçiler bugün dönmezlerse kalacak ve yatacak yerlerinin olmadığını belirterek, yetkililerden bir an önce kendilerine yardım edilmesini talep etti.

Öte yandan, Irak ,İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya başta olmak üzere pek çok yerde iş çıkışları verilen yüzlerce Van ve bölge kentlerinden olan inşaat işçileri kalacak ve gidecek yerleri olmadığından dolayı mahsur kalmış durumda.