Van'ın Erciş ilçesinde halk otobüsleri kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyarak Kovid-19 kurallarını ve halk sağlığını hiçe sayıyor.

Van Büyük Şehir Belediyesine ait özel ve halk otobüsleri ilçede kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyarak halk sağlığını tehlikeye atıyor. Koltuk sayısının 2-3 katı yolcu alan otobüslerde adım atacak yer dahi kalmıyor. Toplu taşıma araçlarının üzerlerine yapıştırılan afişlerde sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyulması çağrısı yapılırken, araçların içerisinde ise sosyal mesafe kuralları hiçe sayılıyor. Mesafe alanlarının daraldığı ve adım atacak yer dahi kalmayan araçlarda yurttaşlar ise bir birlerine temas ederek yolculuk yapıyor.

Koronavirüsün bulaşma riskine adeta davetiye çıkartan kalabalık toplu taşıma araçlarının kapasitesi kadar yolcu alması gerektiğini ve sorumluluğun Erciş Belediyesine ait olduğunu belirten yurttaşlar ise durumdan şikayetçi. Araçların geç gelmesinden ve tıka basa dolu olmasından kaynaklı duraklarda uzun süre beklediklerini belirten yurttaşlar iş, okul ve hastane gibi yerlere yetişemediklerini belirtti.

İlçe sakinleri soruna çare bulunulması ve denetimerin yapılması çağrısında bulundu.