Van’ın Erciş ilçesinde Aysel Y. (28) isimli kadın eşi Remzi Y. (31) tarafından ateşli silahla vurularak katledildi. Olayın ardından kaçan cinayet faili emniyet birimleri tarafından yakalanarak çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Olay ilçeye bağlı Alkanat Mahallesinde (Xergin) meydana geldi. İddiaya göre, İl dışında inşaat işçiliği yaptığı öğrenilen Remzi Y. (31) isimli şahıs evine döndükten sonra henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı 4 çocuk annesi olan eşi Aysel Y.'i (28) ateşli silahla vurarak katletti.

Evden duyulan sesler üzerine çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayın yaşandığı evde sağlık ekiplerinin yapmış olduğu ilk inceleme sonrası Aysel Y’nin (28) yaşamını yitirdiği belirlendi. Savcılık incelemesinin ardından genç kadının cansız bedeni otopsi işlemleri yapılmak üzere Erciş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Aysel Y.'nin cansız bedeni otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınarak defnedildi. 

Kaçan cinayet faili Remzi Y. (31) ise bir süre sonra emniyet birimleri tarafından yakalanarak çıkartıldığı mahkemece tutuklandı. 

www.haberercis.com.tr