HABER MERKEZİ/ Erhan Akbaş- Van’ın Erciş ilçesinde Eğitim-Sen ilçe temsilciliği görevi yapan ve 15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra görevinden ihraç edilip, “örgüt üyesi” suçlamasıyla tutuklanan 20 yıllık öğretmen Mihat Macit, bilgisi olmadan AKP’ye üye yapıldığını öğrendi. Macit, AKP ilçe yönetiminin o dönem kendisini “Terörist” ilan ettiğini ve hedef gösterdiğini söyledi. 

'İHRAÇ ET, TUTUKLAT SONRA DA ÜYESİ YAP'

İlçede kendisi gibi binlerce insanın haberi olmadan AKP’ye üye yapıldığını belirten Macit, “Düşünüyorum da beni önce ihraç edeceksin ondan sonra uydurma sebeplerle hiçbir delili olmadan tutuklayıp ceza vereceksin. Sonra da birçok arkadaşım gibi beni ‘terörist’ ilan edeceksin. Bizi toplumda 'terörist' ilan eden AKP yönetimi birçok insan gibi beni de AKP üyesi yapmış. Madem ‘teröristtik’ neden AKP üyesi yapıldık” diye tepki gösterdi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Macit, avukatıyla birlikte Erciş Adliyesi'ne giderek, kişisel verilerinin hukuksuz bir şekilde ele geçirilmesi, kişilik haklarının gaspı ve evrakta sahtecilik suçlamasıyla AKP İlçe Başkanı Nedim Sağlam ile yönetim kurulu ve AKP Genel Merkezi hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HDP'li YÖNETİCİLERDE ÜYE YAPILDI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erciş ilçe Yöneticisi Alpaslan Şengül'ün yanı sıra, eski yöneticilerden Haydar Tenik'inde  yine aynı şekilde bilgisi olmadan AKP'e üye yapıldığı ortaya çıktı. Haber Erciş'e açıklamalarda bulunan Tenik yıllardır BDP,DBP olmak üzere Kürt siyasal harekatında  mücadele ediyorum, bu yapılan bize karşı bir hakarettir. Bırakın AKP gitmeyi üye olmayı önünden dahi geçmem, açık bir şekilde kişisel verilerimizi gasp ederek bizleri bu partiye üye yapmışlar benim yerime kim gidip üyelik defterine imza atmış bu bilgileri kimden almışlar bununla alakalı suç duyurusunda bulunacağız dedi.

5