Vangölü'nde yaşanan kirlenmeye dikkat çekmek ve doğaya karşı farkındalık yaratmak için Erciş Süphan Dağcılık Derneği tarafından ilçede temizlik kampanyası düzenlendi.Erciş belediyesinin ekipman ve malzeme düzeyinde destek olduğu kampanyaya dernek üyeleri , değişik STK temsilcileri ile aralarinda çocukların da bulunduğu çok sayıda yurttaş katıldı. Startı ilçeye bağlı Çelebibağ Mahallesi sahili ile verilen kampanya ile sahil şeridi temizlenerek toplanan atıklar imha edildi .

"Doğaya karşı hassasiyet geliştirmek isyiyoruz"

Yapılan çalışma ile ilgili konuşan dernek üyesi Esat Savcı çalışma ile ilgili toplumda doğaya karşı hassasiyet geliştirmek istediklerini söyleyerek şöyle devam etti;"Doğal yapısıyla sahil şeridi açık olan gölümüzün eko sistemi gittikçe bozulmaktadır . Doğadaki tahribatı önlemek ve temiz bir çevre ile dünya bırakmak adına bu tarz çalışmaların olması oldukça önemlidir."

Erciş’te 2 kardeşin öldüğü silahlı saldırı davasında dosyaya gizlilik kararı getirildi
Erciş’te 2 kardeşin öldüğü silahlı saldırı davasında dosyaya gizlilik kararı getirildi
İçeriği Görüntüle

Yaklaşık iki saat süren temizlik çalışmasına bölgede bulunan yurttaşlar da dahil olurken kampanyanın diğer yerlerde de devam edeceği belirtildi.