Erciş'in Çatakdibi (Zortul) köyünde binlerce ağacın kesileceği konut yapımı için asker ve polis korumasında köye gelen müteahhit firmayı engellemek isteyen kadınlar, çocukları ile birlikte asker barikatına karşı dikilirken, 3 yurttaş ise üzerlerine benzin dökerek, ağaçların kesilmesi halinde kendilerini yakacaklarını belirtiyor.
Van'ın Erciş ilçesi Çatakdibi (Zortul) köyünde AFAD tarafından yapılacak konutlar için köylülere ait arazilerde bulunan binlerce ağacın kesilecek olmasından dolayı daha önce köylüler tarafından engellenen müteahhit firma, bu sabah bir kez daha çok sayıda asker, çevik kuvvet ve TOMA eşliğinde köye geldi. İş araçları ve personelleriyle köye gelen müteahhit firma yetkilileri, çalışmalarına başlayacağı esnada köy sakinleri engel oldu.
Asker koruması altında çalışmalarına başlayacak olan işçilere engel olan kadınlar, çocukları ile birlikte askerlerin kalkanlarının önünde beklemeye geçti. Bulundukları yerden ayrılmayan kadınlar, ağaçlarının kesilmesine izin vermiyor. Yine 3 yurttaş da ellerindeki bidonda bulunan benzini üzerlerine dökerek, ağaçların kesilmesi halinde kendilerini ateşe vereceklerini söylüyor.
Köy sakinleri ile askerler arasındaki gerginlik devam ediyor. DİHA