Ankara kulislerinde konuşulan iddia: AKP’den Babacan’a teklif
Ankara kulislerinde konuşulan iddia: AKP’den Babacan’a teklif
İçeriği Görüntüle

19 Mart operasyonuyla tutuklanan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanlarından, eski İYİ Partili İbrahim Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah gözaltına alındı.

İBB’ye yönelik yeni gözaltı kararı

İBB’ye dair “mali” suçlamaları içeren soruşturma kapsamında savcılık, sabah saatlerinde yeni bir gözaltı kararı verdi. Bu kapsamda İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

İBB Meclisi’nin eski İYİ Parti Grup Başkanvekili olan Özkan, partisinin 31 Mart yerel seçimlerine “hür ve müstakil” girme kararına karşı çıkarak İmamoğlu’nu desteklemiş, daha sonra da onun siyasi danışmanı olmuştu.

Zeybek’ten sert tepki

Gözaltı kararına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’ten tepki geldi. Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Artık aklınıza hangi isim geliyorsa gözaltına alıp içi boş dosyayı doldurmaya çalışıyorsunuz.
‘Yaptım, oldu’ anlayışıyla insanların kapısına dayanmak, suçluymuş algısı yaratmak, bir türlü çıkaramadığınız iddianameyi doldurmaz, doldurmayacak.
Bu pervasızlıktan vazgeçin. Herkesin bir onuru var. Bizim arkadaşlarımız dürüst ve merttir; hepsinin sonuna kadar arkasındayız.”

İmamoğlu davasında iddianame bekleniyor

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Mart’ta tutuklanmıştı. Tutuklanmasının üzerinden 7 ayı aşkın süre geçmesine rağmen iddianamenin ne zaman hazırlanacağı belirsizliğini koruyor.

Daha önce ekim ayında hazırlanacağı belirtilen iddianameye dair yeni açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kaynakları, bu kez kasım ayının ilk haftasını işaret etti. Başsavcılık, 6 savcı tarafından yürütülen soruşturmada eksik tanık veya sanık ifadesi kalmadığını, iddianamenin kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Kaynak: ANKA