Yüzde 70’e dayanan resmi enflasyon, Türk Lirası’nın döviz karşısında erimesi, hayat pahalılığı, piyasada ürün bulunamaması gibi sorunlara AKP hükümeti “dış güçler”, “stokçular”, “saldırı” gibi argümanlarla karşılık vermeye devam ediyor.

Aşırı fiyat artışlarına karşı marketleri suçlayan, RTÜK marifetiyle televizyonlara ‘hayat pahalılığı’ haberlerini yaptırmayan, soğan depolarına polisle baskın düzenleyen AKP’den yeni bir adım daha geldi. Suç sayılan stokçulukla mücadele için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülen düzenleme yapılacak.

Stokçulukla ilgili çalışma yapıldığı bilgisini Ankara’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu.

Bozdağ, stokçulara verilecek cezaların, tutuklamayı da içerecek şekilde 1 yıldan 3 yıla çıkarılacağını açıkladı. Bozdağ, “Stokçuluk ve fiyatları etkileme suçlarının cezalarını 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası şeklinde değiştiriyoruz. Hem alt hem de üst sınırı yükseltiyoruz” dedi.

Bozdağ ayrıca, atacakları yeni bir adımla da gayrimenkul alım ve satım işlerinin noterliklerde de yapılmasına imkan sağlanacağını açıkladı.

Hayat pahalılığından sorumlu tutulan marketlere vali, kaymakam ve zabıtalarca “stokçuluk” baskınları düzenlenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da muhtarlardan bu tür marketleri ihbar etmelerini istemişti.