CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba CHP Genel Merkezi’nde emeklilerle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, "Şimdi 1500 liradan aşağı aylık alanlar var dediğim zaman uzun süre itiraz ettiler. En sonunda benim dediğimi kabul ettiler. Ama şimdi onlara zam vermiyorlar. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. Bu benim boynumun borcudur" dedi.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, DİSK Emekli-Sendikası ve diğer emekliler ile birlikte CHP Genel Merkezi bahçesinde basın toplantısı düzenledi.  CHP Lideri Kılıçdaroğlu, genel merkeze gelişinde emeklilerle bir araya geldi ve sorunlarını dinledi.  Bir emekli ile Kılıçdaroğlu arasında şu diyaloglar yaşandı: 

-Durmuş Özcan: Bugün geçim sıkıntısı çeken emekli durumuna düştüm. Türkiye'yi 19 yıldır yöneten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bizi duysun. Yazıktır günahtır bu topluma. Bütün emekliler sıkıntıdayız. Biz bu ülkeye yıllarca vergi ödemişiz. İnanın zul duyuyorum. Duysun bizi saray.

Kemal Kılıçdaroğlu: Öncelikle haklarınıza sahip çıktığınız için yürekten teşekkür ederim. Ben CHP'nin Genel Başkanı olarak emeklilerin haklarını savundum. Siz az önce dediniz ki, 'Ben bu devlete vergi verdim' sadece vergi vermediniz. Sigorta primi de ödediniz. Çalıştınız, ürettiniz, ülkenin kalkınmasına katkıda bulundunuz. Size insanca yaşayabileceğiniz aylığın bağlanması lazım. Bu aylığı bağlamıyorlar. Uzun süre mücadele ettik, iki emekli ikramiyesini aldık. Şimdi '1500 liradan aşağı aylık alanlar var' dediğim zaman uzun süre itiraz ettiler. En sonunda benim dediğimi kabul ettiler. 1500 lira altında aylık alanların aylığını 1500 liranın üstüne çıkardılar. Ama şimdi onlara zam vermiyorlar.  O nedenle de söylüyorum. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. Bu benim boynumun borcudur."