BİMEKS işçileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen olan işveren Vedat Akgiray’dan tazminatlarını alamadıkları için üniversitesi önünde açıklama yaptı. Üniversitenin kapısı polislerce kapatılırken, işçiler “Vedat Akgiray ders verme, hakkımızı ver” yazılı pankart açtı. BİMEKS iççileri adına açıklama yapan Emine Soysal, bin 50O işçi olarak BİMEKS bünyesinde yıllarca çalıştıklarını belirterek, 2016 yılında maaşlarını alamadıklarını söyledi. BİMEKS’in patronlarından Vedat Akgiray’ın şirketin hisse değerleri ile oynayarak, borsa vurgunu gerçekleştirdiğini ifade eden Soysal, Akgiray’u hırsızlıkla suçladı.

Soysal, “Vedat Akgiray tek bir çizik almadan Boğaziçi Üniversitesi’nde finans profesörlüğüne iş etiği dersi vermeye devam ediyor. 2018 sonu itibariyle BİMEKS Yönetim Kurulu dağıtılarak, bin 500 işçinin içerde kalan maaş ve tazminatı üzerine çöküldü. Davaları kazandık, icra takipleri de yapıldı. Hukuk bu hırsızlara işlemiyor, hakkımızı alamıyoruz. Artık yeter” dedi. 

‘HAKLARIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’ 

Soysal, mücadele ve direniş ile haklarını alabileceklerini dile getirerek, Akgiray’ın görev yaptığı Boğaziçi üniversitesine direniş çadırı kuracaklarını söyledi. Dünyanın en iyi 200 üniversitesine giren Boğaziçi Üniversitesi’nin de bu rezillikten sorumlu olduğunu ifade eden Soysal, üniversite rektörünün sorunlarını çözene kadar eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti. 

Ardından söz alan diğer işçiler de haklarından vazgeçmeyeceklerini yineledi. 

7 GÖZALTI

Oturma eylemi başlatan işçiler, burada sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Gemileri yaktık geri dönüş yok” sloganları attı. Oturma eylemini sürdüren işçilere müdahale eden polis, 7 işçiyi gözaltına aldı.