K24'ün Gözlemevi'nden aktardığı habere göre, dün Deyrezzor kırsalında domalan mantarı toplayan sivillerin kullandığı aracın terör örgütü IŞİD’ten kalan mayının üzerinden geçmesi sırasında infilak etmesi sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı belirtildi. 

14 ülkeden dünyaya Filistin’i tanıma çağrısı
14 ülkeden dünyaya Filistin’i tanıma çağrısı
İçeriği Görüntüle

Terör örgütü IŞİD bölgeye yerleştirdiği mayınlar zaman zaman infilak ediyor. Bu yılından başından beri 9’u kadın 20’si çocuk 139 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca mayın patlamaları sonucu 183 kişi de yaralandı.

Deyrezor, Rakka, Humus ve Hama kentlerinde sivil halk, geçimlerini sağlamak için kırsal bölgelerde domalan mantarı toplamaya çıkıyor. Domalan mantarının kilosu kalitesine göre 15 ile 70 Suriye Lirası arasında değişiyor.