Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Parti'nin Erciş Belediye Eş Başkan aday adayı Güler Temel, yeni yıl dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Kobanê davası dünya basınında: ‘Karar, siyasi gerilimleri körükleyebilir’ Kobanê davası dünya basınında: ‘Karar, siyasi gerilimleri körükleyebilir’

Temel mesajında şu ifadelere yer verdi:

Yeni bir yılın başlangıcında, DEM Parti'nin Erciş Belediye Eşbaşkan Aday Adayı olarak, bu yeni yılda tüm kalbimle sizlere sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum.

2024 seçimlerinde aday olarak, Erciş'imizin daha adil, eşit ve özgürlükçü bir geleceğe yol alması için sizlerle birlikte çalışmayı umuyorum. DEM Parti'nin tüzüğü rehberliğinde, toplumsal cinsiyet eşitliği ve her bireyin adil yaşam hakkını savunmaya odaklanarak, yerel yönetimde kadınların güçlü temsili için çaba göstereceğim.

Bu yeni yılda, Erciş'imizin zengin kültürel dokusunu koruyarak, her bireyin özgürce ve eşit koşullarda yaşayabileceği bir toplumu birlikte inşa etme hayalimizi gerçekleştirebiliriz. Eşitlikçi politikalar ve adil bir yaşam, tüm toplumumuzun refahı ve ilerlemesi için temel birer taştır.

2024 yılı, umutlarımızın ve hayallerimizin gerçekleşeceği, dayanışma ve birlik içinde daha iyi bir Erciş'in inşası için bir başlangıç olsun. Yeni yılın, sizlere ve sevdiklerinize sağlık, başarı ve mutluluk getirmesini dilerim.

Yeni yılda da, sizlerin desteği ve inancıyla, Erciş için çalışmaya devam edeceğim. Birlikte, daha güçlü, daha adil ve daha yaşanabilir bir Erciş yaratma yolunda ilerleyeceğiz.

Yeni yılınız kutlu olsun!

Sevgi ve saygılarımla,
Güler Temel
Erciş Belediye Eşbaşkan Aday Adayı

Güler Temel'in Özgeçmişi

Güler Temel, 1991 yılında Van'ın Erciş ilçesinin Pay Mahallesi'nde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Erciş'te tamamladıktan sonra, lise eğitimini Bitlis Anadolu Lisesi'nde aldı. Üniversite yıllarını Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde geçiren Temel, burada İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünden mezun oldu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı olarak Erciş Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi. Ayrıca İl Genel Meclisi Üyeliği görevlerinde de bulunan Temel, yerel yönetimde kayyım atamalarının ardından HDP ve Arsisa Dil Araştırmaları Kültür Merkezi'nde ilçe yöneticiliği yapmıştır.

Güler Temel, evli ve bir çocuk annesidir. Erciş ilçesinde esnaflık yaparak, yerel topluluk ve ekonomiye katkıda bulunmaktadır.