31 Mart yerel seçimlerine 4 gün kala seçim çalışmalarının temposunu arttıran Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayları, Adana’da da sokak sokak kapı kapı dolaşıp seçmenlerden destek istiyor. Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları olarak Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz’ü gösteren parti. Seyhan Belediyesi için Sever Uzun ve Mehmet Karakış’ı, Yüreğir Belediyesi için Şükran Efetürk ve İbrahim Kocaman’ı, Ceyhan Belediyesi için Delal Mamuk ve Cemal Gök’ü, Çukurova Belediyesi için Feyruze Gümüş ve Mehmet Can Çelik’i, Karataş Belediyesi için ise Aysel Türkmen ve Vejdi Oral’ı eşbaşkan adayları olarak gösterdi. 

Kentte kurulacak olan 4 bin 773 sandıkta toplamda 1 milyon 487 bin 422 seçmen oy kullanacak.

Geçen zaman içerisinde kentte CHP ile ittifak kurulduğu yönünde kimi çevrelerce bilinçli olarak yayılan spekülasyonlar ile “İttifakın adayıyız” diyerek ortaya çıkanları yalanlayan DEM Partili isimler, her fırsatta seçimlerde kendi adayları ile yarışacakları mesajını verdi.

Partinin Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayları Mahfuz Güleryüz ve Arife Çınar, sandık başına gitmeye dört gün kala kentteki seçmenlere çağrıda bulundu.

‘YENİ BİR TARİH YAZMANIN VAKTİ GELDİ’

Eşbaşkan adaylarından Mahfuz Güleryüz, kent halkına "Türkiye'nin bütün renklerini yönetim mekanizmasına dâhil etmeye çalışan bir partiyiz. Adana'da da Türkiye'nin bütün Adana'nın bütün renklerini yönetime taşıyacağımızın iddiasını sunuyoruz sizlere. Aleviler, Türkmenler, işçiler, emekçiler, esnaflar, kadınlar, ekolojistler, hayvan severler, toplumun bütün dinamiklerinin hepsi yönetimde yer almalı diyoruz. Bu hissiyatla hepinizi 31 Mart'ta sandıklara davet ediyoruz. 4 günümüz kaldı. Emin olun Adana'da yeni bir tarih yazmanın, yeni bir yönetim anlayışı açığa çıkarmanın vakti geldi de geçti bile. Hep birlikte yeni bir yönetim anlayışı, yeni bir yönetim mekanizması kuralım. Bu, 31 Mart kadar yakın ve bir oy kadar mümkün. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlarken bu yolun ortağı olmaya çağırıyorum" sözleriyle seslendi.

‘BİR OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ’

Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: Kestik, kesiyoruz Erdoğan’dan ‘İsrail ile ticaret’ açıklaması: Kestik, kesiyoruz

Eşbaşkan adayı Arifa Çınar ise, "Bu düzeni hep birlikte bozmalıyız. Bir oy bile çok önemli. Bu yüzden de 31 Mart'ta halklar sandığa gitmeli. Halkların, inançların, kadınların, gençlerin sözünü kuracağı demokratik belediyecilik anlayışı için oylar DEM'e diyoruz. Haydi sandık başına gidip mührümüzü DEM Parti'ye basalım" dedi.(Adana/MA)