Cumhuriyet Halk Partisi’nde bugün iki toplantı üst üste yapılacak. Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında saat 12.30’da toplanırken, Parti Meclisi (PM) ise saat 14.30’da bir araya gelecek. MYK toplantısında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (HEDEP) tüm kentlerde seçime katılma kararı ve İyi Parti’nin Genel İdare Kurulu’nda (GİK) alacağı karar gündeme gelecek.

‘CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI’

HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan, bugün MYK toplantısı devam ederken, “Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere adaylarımızla girme eğilimi ortaya çıktı. Bu karar PM’de değerlendirilecek. Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere kendi adaylarımızla girmek için hazırlıklarımız tamamlandı” açıklamasında bulundu. Bu açıklamanın ardından CHP MYK olağanüstü toplandı.

‘HEDEP VE İYİ PARTİ’NİN KARARI DEĞERLENDİRİLECEK’

İçişleri Bakan Yardımcısı'ndan Kobanê Davası paylaşımı: "Hesabı sorulur demiştik" İçişleri Bakan Yardımcısı'ndan Kobanê Davası paylaşımı: "Hesabı sorulur demiştik"

CHP Genel Merkez’de MYK toplantısının ardından Parti Meclisi de toplanıyor. Saat 14.30’da gerçekleşecek toplantıya CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlık edecek. PM toplantısının ana gündemini, yerel seçim stratejileri değerlendirmesi, yerel yönetimler seçimine ilişkin bazı seçim çevrelerinde aday belirleme yöntemi ve bağışlama isteklerinin görüşülmesi olacak. Bunu yanı sıra İYİ Parti GİK’in alacağı karar ve HEDEP’in tüm kentlerde aday çıkarması konusunun da toplantının gündemine gelmesi bekleniyor. (Artı Gerçek)