CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ardından yapılan Parti Meclisi toplantısında 242 seçim çevresinde belediye başkan adayları belirlendi.

Gece yarısı kameraların karşısına geçen CHP Sözcüsü Deniz Yücel, altı büyükşehir belediyesi, 15 il belediyesi, 189 ilçe belediyesi ve 33 belde belediyesinde başkan adayının belirlendiğini açıkladı.

Adana’da Zeydan Karalar, Hatay’da Lütfü Savaş, Mersin’de Vahap Seçer, Tekirdağ’a Candan Yüceer, Eskişehir’de Ayşe Ünlüce ve Aydın’da Özlem Çerçioğlu aday gösterildi.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel, kesinleşen il adaylarını şöyle açıkladı:

– Afyon Belediyesi: Burcu Köksal

– Artvin Belediyesi: Bilgehan Erdem

– Bilecek Belediyesi: Melek Mızrak Subaşı

– Çankırı Belediyesi: İlhan Tekin

– Giresun Belediyesi: Fuat Köse

– Kırklareli Belediyesi: Mehmet Siyam Kesimoğlu

– Kilis Belediyesi: Hakan Bilecan

– Niğde Belediyesi: Hulusi Özen

– Osmaniye Belediyesi: Serkan Karayiğit

– Sinop Belediyesi: Mehmet Gürbüz

– Tunceli Belediyesi: Ali Mustafa Çelik

– Uşak Belediyesi: Özkan Yalım

– Yalova Belediyesi: Mehmet Gürer

– Yozgat Belediyesi: Özkan Şengül

– Zonguldak Belediyesi: Tahsin Erdem

PM TOPLANTISINDA MEZİTLİ GERGİNLİĞİ

Yücel, PM salonunda tansiyonun yükseldiği tartışma için “Bizim herhangi bir gerginliğimiz yok. Parti Meclisi’miz gayet keyifli, demokratik bir ortamda gerçekleşti. Kararlarımız parti tüzüğümüze, parti geleneklerine uygun bir şekilde alındı. Mersin Milletvekilimiz Parti Meclisi salonuna girerek görüşünü ifade etmek istedi. Biz de uygun bir şekilde kendisini dışarı davet ettik. Olay bundan ibaret” dedi.

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU ETİMESGUT ADAYI

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Sözcüsü Yücel, Erdal Beşikçioğlu’nin adaylığının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’yla kriz çıkardığı iddialarına ise şöyle yanıt verdi: “Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte PM’de belirlediğimiz adaylarımız MYK’nin ve PM’nin süzgecinden geçilerek, örgütlerimizden görüşler alınarak belirlenmiş ve PM kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. PM kararıyla Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut adaylığına uygun görülmüştür.”

ANTALYA’DA BÖCEK’İN ADAYLIĞI NETLEŞMEDİ

Yücel, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Muhittin Böcek’in durumunun ileri bir tarihe ertelendiği söyleniyor. Neler söylersiniz?” sorusu üzerine de şöyle konuştu: “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kısım merkez ilçelerle beraber değerlendirilecek olduğundan PM’de gündeme alınmadı, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantısında gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok.”

ÜSKÜDAR’A İBB’DEN ADAY

CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı ise Sinem Dedetaş oldu. Dedetaş, İBB Şehir Hatları AŞ’nin ilk kadın genel müdürü olarak başarılı projelere imza attı.

CHP’nin kesinleştirdiği adayların tam listesi şöyle:

75642 131-1