Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye ödenmesine ilişkin düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda önergeyle torba kanun teklifine eklendi. Buna göre, çalışmayan emeklilerin ardından çalışan emeklilerin de 5 bin lira ikramiye almasının yolu açıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, AKP’nin 80 maddelik torba kanun teklifi üzerindeki görüşmeler ikinci gününde devam ediyor.

DEM Parti’den Çöpler Maden raporu: İliç Türkiye’nin Çernobil’i olmuştur DEM Parti’den Çöpler Maden raporu: İliç Türkiye’nin Çernobil’i olmuştur

AKP’li milletvekillerinin verdiği önergeyle çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilmesine ilişkin düzenleme torba kanun teklifine eklendi. Maddenin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Madde ile, 2023 yılı Ekim ödeme döneminde gelir/aylık ödenen sigortalı ve hak sahiplerine bir defaya mahsus olmak üzere yapılan 5.000 TL tutarındaki ödemeden gelir/aylık almakta iken çalışan veya faaliyette bulunanlar ile yaşlılık aylığı almaktayken bu aylıkları kesilmeksizin 5335 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen işyerlerinde çalışan emeklilerin de yararlandırılması amaçlanmaktadır."