Van’ın Çaldıran ilçesinde hayvanlarını bir noktadan başka bir noktaya götürmek isteyen hayvan besicileri, sevk kağıdı ve hayvanlarda küpe olmadığı gerekçesiyle askeri kontrol noktalarından geçişleri engelleniyor.  Besiciler ise bu durumu protesto etmek amacıyla hayvanlarıyla birlikte ilçedeki Azerbaycan Caddesi’ne gelerek, eylem gerçekleştirdi. Protesto sonrası hayvan sahiplerinden oluşan bir heyet,  ilçe kaymakamıyla görüştü. Görüşme ardından eylem sonlandırıldı. 

‘ASKERİYE ENGEL ÇIKARIYOR’ 

Besici Latif Salman, "Hayvanlarımızın küpeleri yok ve giriş çıkış raporları yok diye sürekli engelleniyoruz. Sadece Çaldıran’da hayvanlarımıza bakabiliyoruz. Başka ilçelere geçmeyi bekliyoruz. Eskiden 20 gün bekleyin daha sonra hayvanlarınızı sevk edebileceksiniz dediler. Şimdi de izin vermiyorlar. Çaldıran dışında başka bir yere gitmemize izin vermiyorlar.  Kaymakamlığa yaşanan duruma ilişkin dilekçe de yazdık ama sonuç alamadık” dedi. 

KÜPE VE SEVK BELGESİ VERİLMİYOR

Hayvanlarına küpe almak istediklerini fakat İlçe Tarım Müdürlüğü’nün küpe ve sevk raporu vermediğini belirten Salman, “Resmi evrakları istiyoruz kimse vermiyor. Genelde Erciş’e götürüyoruz ama izin vermiyorlar. Ünseli ve Soğuksu noktalarını da kapatmışlar. Tamamen abluka altındayız. Yasadışı bir şey de yapmıyoruz. Neden bizi engelliyorlar, anlamıyoruz” ifadelerini kullandı. 

İLÇE TARIM İDDİALARA YANIT VERMİYOR

Yurttaşlara, neden sevk raporu ve küpe verilmediğine ilişkin telefonla aradığımız İlçe Tarım Müdürlüğü’ndeki memur, “Tarım Müdürü olmadan konu hakkında konuşamayız. Bizim bu konu hakkında bilgi vermemiz yasaktır. Herhangi bir bilgim yok” yanıtını verdi.