Van'ın Çaldıran ilçesinin Selehane(selexane) Mahallesi’nde bir yurttaşın koronavirüs (Covid-19)  testinin pozitif çıkmasının ardından mahalle karantinaya alındı. Mahallede giriş ve çıkışların kapatıldığı öğrenildi.Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yığrap ise İhmal iddiası ile görevden alındı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi'nde il dışından gelen 1 kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması nedeniyle 316 hane ve bin 316 nüfuslu mahalle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yığrap ise 'görevlilere yardım etmemek, görevi ihmalden' açılan soruşturmayla Çaldıran Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı" denildi.

Açıklamanın devamında; "İlimizde Başkale ilçesine bağlı Belliyurt, Ilıcak, Esenyamaç, Örmetaş mahalleleri, Gürpınar ilçemizin Günbaşı, Öveçli mahalleleri, Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi 1, 2, 3 ve 4. sokaklar, Cevdetpaşa Mahallesi Selçuklu Sokak'ta bir apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Caddesi'nde bir bina, Selimbey Mahallesi Dabbağoğlu Sokak'ta karantina uygulaması devam etmektedir." 

Daha önce de, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Örmetaş (Xirabe) Mahalle Muhtarı Mikail Duman, mahallesindeki koronavirüslü yurttaşı gizlediği iddiası ile görevden uzaklaştırıldı.

Öte yadan, Çaldıran ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında Zülfübulak Mahallesi'nde uygulanan karantina ise sona erdi.İlçede daha önce ise Han Mahallesi'nde koronavirüsü nedeniyle uygulanan karantina sona ermişti.