Yerel seçimlere kısa bir süre kala AKP yönetiminden bulunan Riha’nın Wêranşar Belediyesi’ne ait yolsuzluk, naylon fatura ve “yandaş” olduğu belirtilen kişilere yardım yapıldığına dair belgeler sanal medyadan paylaşıldı. “Viranşehir Derin Arşiv Ekinci” isimli Facebook hesabında paylaşılan onlarca belgede, seçime az bir süre kala usulsüzlük adı altında belgeler paylaşıldı. 

Paylaşılan belgelerden ikisinde, AKP eski ilçe yöneticisi şuan İstanbul’da kuyumcu olan Mustafa Baş’a 70 bin TL, ilçede kebap salonu işleten Ömer Faruk Serin isimli kişiye 38 bin TL nakdi yardım yapıldığı görülüyor. Belediyenin destek hizmet birimi tarafından 7 Mart 2024 tarihinde yapılan ödemede, Baş ve Serin’in “yardıma muhtaç ve maddi imkanlarının olmadığı” iddia edildi. Paylaşılan belgelerde, Belediye Başkanı Salih Ekinci, Destek Hizmet Müdürü Nihat Kılınç ve Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Gözen’in isimleri yer alıyor. Belgelerde Baş ve Serin’in dilekçeyle belediyeye başvurduğu dikkati çekiyor. 

AKP’Lİ İSİMLERDEN ALIŞVERİŞ

Paylaşılan belgeler arasında AKP ilçe başkanı Ali Tekin’e ait olan Güven Ticaret isimli şirketten satın alınan boyaların faturaları da yer alıyor. 10 Ocak 2022 ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen 12 farklı faturada, Tekin'e toplamda 2 milyon 328 bin 974 TL ödeme yapıldığı görüldü. Belediyeye ürün satan bir diğer AKP’li isim ise eski Kadın Kolları Başkanı Asiye Bilici. Kızı beledide sözleşmeli memur olarak çalışan Bilici, belediyeye 28 Ağustos 2022 ile 29 Ocak 2023 tarihleri arasında, 3 farklı faturada toplamda 152 bin 130 TL değerinde perde satışı gerçekleştirdi. 

AKP’Lİ KÖYLERE HİZMET!

Paylaşılan belgelerde bir diğer dikkat çeken nokta, seçimlerde AKP’ye paket oy çıkan kırsal mahallelerde yapılan hizmetler. 31 Ocak 2024 tarihinde Dilopî (Kılıçlar) ve Kûnaftar (Engeli) kırsal mahallelerinde taziye evi çatı izolasyonu ve şap uygulaması işi için AKP’li Arhangazi Aydoğdu’nun sahibi olduğu Mare İnşaat’a toplamda 360 bin 912 TL ödeme yapıldı. İki mahallede de son yapılan genel seçimlerde AKP’ye paket oy çıkmıştı. Mexmerî (Teknekli) kırsal mahallesinde ise 21 Şubat 2024 tarihinde taziye evinin 4 tuvaletinin yapım işi için aynı şlirkete 444 bin TL para ödendi. Söz konusu mahallede de yapılan son genel seçimlerde AKP’ye paket oy çıkmıştı. 

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar

831 BİN TL DOĞALGAZ FATURASI 

Canlı Hayvan Pazarı üzerinde 26 Kasım 2021 ile 8 Haziran 2022 tarihlerinde yapılan gölgelikler için ise, 374 bin 60 TL harcandığı faturalanmış. Söz konusu gölgelikler tahrip olduğu için günümüzde kullanılmıyor. Kullanıma açık olmayan belediyeye ait yüzme havuzuna Aksa Doğalgaz tarafından kesilen faturalar, miktarları ile öne çıkıyor. 2 Ocak 2024 ile 7 Mart 2024 tarihleri arasından kesilen 6 farklı faturanın bedeli 831 bin 462 TL. Paylaşılan bir başka belgede ise belediyenin 15 Şubat 2024 tarihinde aldığı bardak içme suyu ücretini gösteriyor. 4 bin koli içme suyu için Karacadağ şirketine 160 bin TL ödeme yapıldığı görüldü. 

Ayrıca paylaşılan çok sayıda belgede, AKP’li siyasetçi ve belediye çalışanlarına yakın olan isimlerin belediyeye sattıkları ürünler ve aldıkları ihaleler yer aldı. 

Mezopotamya Ajansı