Bakırhan: Kürt halkının direnişi ile 1 Mayıs’ın devrimci ruhu kardeştir Bakırhan: Kürt halkının direnişi ile 1 Mayıs’ın devrimci ruhu kardeştir

Partisinin haftalık TBMM toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti’yi ve Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef aldı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel için de “Aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecek” dedi.

Irak’ın kuzeyinde 12 askerin hayatını kaybettiği çatışmaya değinen Bahçeli, DEM Parti’yi hedef alarak kapatılması çağrısında bulundu. Bahçeli, “Herkes dikkat etsin bugünkü kurşun gibi ağır ortamda yayı gerilmiş ok gibiyiz. TBMM, teröristlerin aklanma, sığınma, meydan okuma mekanı değildir. Aksine hizmet eden kim varsa vatan hainidir” dedi.

“Canımızı alan teröristlere hangi milletvekili hoşgörüyle ve muhabbetle yaklaşıyorsa suçludur ve tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacaktır” diyen Bahçeli, “Biz TBMM’de terörist, düşman, katil, canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz. HDP’nin devamı PKK’nın gece görüş dürbünü olan DEM’in TBMM’de daha fazla yer alması toplumsal ve siyasi tansiyonu kontrol edilemez aşamalara taşıyabilecektir. Ne sahada, ne ovada, ne şehirde, ne belediyede, ne dağda, ne de TBMM’de terörist görmeye dayanma gücümüz artık kalmamıştır” şeklinde konuştu.

AYM BAŞKANI’NA: İPİN KİMİN ELİNDE?

Konumasında bir kez daha Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) ve Başkanı Zühtü Arslan’ı hedef alan Bahçeli, “Yeni anayasa sürecinde AYM statüsünün üye yapısının, yargılama usullerinin, radikal şekilde ele alınarak yeniden yapılandırılması ya da bu mahkemenin kapatılmasını öneriyorum. (AYM Başkanı Arslan) Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü, senin kumandan kimin elindedir, senin ipin kimin elindedir?” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÖZEL’E TEHDİT 

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de hedef alarak, “Memleketi Manisa’da protesto edilen bu şahıs Aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecek” ifadesi kullandı.