İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haftalık grup toplantısında, CHP’ye işbirlikleri üzerinden yüklendi. CHP’ye seslenen Akşener, “El sıkışın kardeşim. Dürüst ve açık şekilde DEM ile el sıkışın. Elinizi tutan mı var, her yeri alın. Görelim bakalım neymiş dünya?” dedi.

Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini bir kez daha vurgulayan Akşener, “Hani her konuda biz suçluyduk?” ifadelerini kullandı:

Akşener açıklamasında şunları söyledi:

Meclis Başkanı Kurtulmuş 2 Mayıs’ta DEM Parti’yi ziyaret edecek Meclis Başkanı Kurtulmuş 2 Mayıs’ta DEM Parti’yi ziyaret edecek

“İstediğiniz kadar ağlayın zırlayın. Bu ülkede hür ve müstakil olarak seçimlere gireceğiz ve kazanacağız. Bizim müstakil olmamız bazı şeyleri ortaya çıkardı. Hani her konuda biz suçluyduk? El sıkışın kardeşim. Dürüst ve açık bir şekilde DEM ile el sıkışın. Hemen bütün her yeri kazanın. Bizim seçmenimiz de cebinizde duruyorsa, DEM ile el sıkışıp kazanın her yeri.”

ERDOĞAN’LA TELEFON GÖRÜŞMESİ

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asker ölümleri sonrası İYİ Parti lideri Akşener ile yaptığı telefon görüşmesine değinmiş ve ”Bazı telefonların gelmesi, gelmemesinden daha kötüdür. Gelmeyen telefonla gurur duyuyorum” ifadesini kullanmıştı.

Akşener, konuşmasında “Bir konuya açıklık getirmek istiyorum” diyerek şu açıklamayı yaptı:

“Ben her büyük terör hadisesinden sonra her önemli dış politika krizinden sonra ilgili bakanlıkları ve cumhurbaşkanını bugüne kadar telefonla aramışımdır. 33 şehidimizde de her şeyi iptal edip hem kendilerini arayıp yani 3 bakanı arayıp, hep aramış bilgi almışımdır. Bu defa da aynını yaptık.”