Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçim için temayül yoklamalarının tamamlandığını belirterek, düzenli olarak anket çalışmaları da yapıldığını anlattı.

Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor Sokak köpeklerine ‘ötenazi’ uygulamayan görevlilere hapis cezası geliyor

AKP'nin yaptırdığı anket sonuçları kamuoyuna açıklanmazken, kulislere yansıyan bilgilere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yarışı önde götürüyor. OdaTV'nin haberine göre, AKP'nin 29 Kasım tarihli İstanbul anketinin sonuçları belli oldu.

Ankette, “İstanbul Başkanı kim olsun” sorusuna katılanların yüzde 34,8'inin 'Ekrem İmamoğlu', yüzde 30’unun 'fikrim yok', yüzde 11,7'sinin de 'adaya göre' dediği belirtildi.

AKP'DE ÜÇ İSİM ÖNE ÇIKTI

Ankette, aday yoklaması yapan AKP için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eski Bakan Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun öne çıktığı öne sürüldü.

İstanbul geneli aday potansiyeli ölçümlerinde yüzde 40 'oy veririm' çıkan Koca'yı yüzde 29'la Kurum, yüzde 20'yle de Göksu'nun takip ettiği ifade edildi.