Eski Hakim Ramazan Güzel, 6-7 Ekim olaylarının olduğu tarihte Diyarbakır’da Ağır Ceza Mahkemesi hakimi ve nöbetçi Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaptığını belirterek, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın olayları yatıştırıcı bir rol oynadığına işaret etti.

Güzel, o dönemde Diyarbakır’da hakim olarak görev yaptığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Ben o tarihte görevli bir ACM ve nöbetçi SC Hakimi idim; Emniyet tutanakları ve telefon dinleme kayıtları vs bana gelirdi, o dönem sayısız insanın ifadesini aldım… Ve hiç bana bu bilgiler gelmedi. Sizin kanıtlarınız nedir? Aksine @hdpdemirtas yatıştırıcı rol oynamıştı.

Tamam… @hdpdemirtas ile polemikler yaşadık, bazı tashih yazıları yazmışlığım da var hakkında fakat derler ya, “yiğidi öldür, hakkını yeme.” Kobani eylemleri ve seçim meydanındaki bombalarda sağduyulu idi. Somut delil olsa çoktan cezayı yapıştırırlardı.”

KOBANİ OLAYLARI

Kobani Olayları veya 6-7 Ekim Olayları, IŞİD’in Kobani’yi kuşatmasına karşılık YPG'lilerin Türkiye sınırları üzerinden silah nakli yapmasına izin vermeyen 62. Türkiye Hükûmeti’ne tepki olarak HDP Merkez Yürütme Kurulu’nun 6 Ekim’de aldığı kararla ve sokağa çıkma çağrısıyla başlayan protesto eylemleri başladı. Beş gün süren olaylarda 46 kişi yaşamını yitirdi.