Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim çalışmalarına katılmak için Şirnex’te bulunan Leyla Zana, Roboskî ailelerini ziyaret ettikten sonra Şirnex merkeze bağlı Gundik Melê (Balveren) beldesine geldi. Beldede kalabalık bir kitle, Zana’yı karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partili 2 müşahidi öldüren AKP’linin babasını affetti Cumhurbaşkanı Erdoğan Saadet Partili 2 müşahidi öldüren AKP’linin babasını affetti

Yurttaşlarla selamlaşan Zana,“Kürt halkının ittifakı barış, huzur ve zaferi beraberinde getirecektir. Kendi ittifakımızı kurarsak barış gelecektir. Elimizden geleni bu halk için yapalım. Bu ağır yükün çocuklarımızın omuzuna kalmaması için çalışalım. Çocuklarımıza güzel bir dünya bırakalım” diye konuştu. Gençlere çağrıda bulunan Zana, “Sandık başına zılgıtlarla, rengimizle gidelim. Gençler, sandıklar sizlere emanet. Sandıkları koruyun. Evinize nasıl sahip çıkıyorsanız öyle sandıklara da sahip çıkın. Sandıklar, geleceğimizdir. Büyük bir oy oranıyla kazanacağız” ifadelerini kullandı. 

Zana, ardından Cizîr (Cizre) ilçesine geçti. İlçe girişinde Zana’yı karşılayan kalabalık bir kitle, sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Zana, Şah Mahallesi’nde bulanan Sanat Sokağı içindeki seçim bürosuna geldi. Kitle, “Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok”, “Biji berxwedena zindana”, “Şehit namırın” ve “Jin jîyan azadî” sloganları attı.

Seçim bürosu önünde toplanan yurttaşlara seslenen Zana, “Cizîr, Ehmedê Xanî, Mem û Zîn’in, Orhan Doğan’ın, Mehmet Tunç’un yeridir. Cizîr gençlerin yeridir. Gücümüzü sizlerden alıyoruz. Gençlerin kenti olduğu için iki genç eşbaşkanımızı belediye başkanı olarak seçeceksiniz” dedi.

'CİZÎR BİRLİĞİN ADIDIR'

Kitle içinde yoğunlukta olan annelere seslenen Zana,“Anneler toprak gibidir. Köktür, kültürdür, kimliktir, dildir, özgürlüktür, demokrasidir. Anneler, her şeydir” diye konuştu.

Cizîr’in birlik ve beraberliğini adı olduğunu vurgulayan “Hep birlikte hareket ediyor. Cizîr, disiplindir, örgütlülüktür. Cizîr, güçtür. Eğer gücünüzü bir yaparsanız Önder Öcalan’ın dediği gibi 3’üncü yolu barışın yolu, özgürlüğün ve demokrasinin yoludur. Yüzyıldır zindanlar bu topraklardaki annelerin yarasıdır. 18 yaşında içeri giren gençlerimiz 55 yaşlarında cezaevlerinde çıktılar. Hepsinin saçları bembeyaz bir şekilde çıktı. Ne için? Kimliğiniz, diliniz için özgürlüğünüz içindir. Kimliğiniz varlığınızdır. Varlığınız, birliğinizdir. İnanıyorum gücünüzü bir yaparsanız bütün zindanların kapısını bir bir açacaksınız” ifadelerini kullandı.

Burada da gençlere çağrıda bulunan Zana, seçimlerde sandıklara sahip çıkması gerektiğini belirtti.