Ziraat Bankası sunduğu hizmet içeriği ile müşterilerine en iyi şekilde yardımcı olmaktadır. Ziraat bankasında hesabınız var ise internet bankacılığından da yararlanabilir ve tüm işlerinizi hızlı bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Özellikle de para gönderme, fatura ödeme gibi işlemler için kolaylık sağlayacaktır. İnternet bankacılığını kullanabilmeniz için aktif bir hattınızın yani akıllı cep telefonunuzun olması gerekir. Size gelen şifre ile giriş sağlayabilirsiniz. Numaranızın aktif olması sayesinde düzenli bir şekilde giriş sağlayabilirsiniz. Sim kartınızı değiştirmek zorunda kalırsanız Banka size giriş şifresi göndermeyecektir. Yani bloke koyacaktır. Bu blokenin kaldırılması sonucunda işlemlerinize devam edebilirsiniz. Özellikle de sim kartınız eski ve yeni bir 4,5 G uyumlu sim kartı alacaksanız bunun için bazı adımları uygulamanız gerekecektir.

Sim Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır

Ziraat bankası tarafından uygulanan bu blokeyi kaldırmak için bir seçenek bulunuyor. Bu seçeneği uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Öncelikle yeni sim kartınızı telefonunuza takın. Bankaya giriş yapmak istediğinizde bloke uyarısı ile karşılaşırsınız. Size herhangi bir şekilde giriş şifresi gelmez. Bunun kaldırmanı talep edilir. Bunun için de ATM den uygulama yapmanız gerekiyor. Size yakın noktada bulunan bir atm seçmeniz yeterli olacaktır.

ATM’den Sim Kart Blokesi Nasıl Kaldırılır

Sim kart blokenizi kaldırmak için Ziraat Bankası atm noktasına uğramanız gerekiyor. Burada kartınızı takarak gerekli adımlara ulaşabilirsiniz. Diğer işlemleri seçebilirsiniz. Sim kart blokesi kaldır seçeneğini kullanıp hattınız üzerinde bulunan blokeyi kaldırabilirsiniz. Bu işlem için herhangi bir ücret ödemeniz de gerekmiyor. Herhangi bir atm noktasından ücretsiz bir şekilde yapabilirsiniz. Bu sayede internet bankacılığını hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Atm den yapamazsanız bu konuda şubelerden destek alabilirsiniz. Şube yetkilileri nasıl bir yol izlemeniz gerektiği konusunda bilgi sunacaktır.

Sim Kart Blokesini Kaldırmak Neden Önemli

İnternet bankacılığı üzerinden herhangi bir işlem yapmak istediğinizde size gelen giriş şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Bloke var ise bu şifre gelmeyecektir. Fatura ve benzeri ödemelerinizi yapamazsınız. Hesabınızı kontrol edemez ve para transferi yapamazsınız. Bunun için blokenin kaldırılması gerekir. Sim kartınızı değiştirdiğinizde veya yeni bir model cep telefonu aldığınızda da aynı adımları uygulamanız istenecektir.

İnternet Bankacılığı Şifresi Nasıl Alınır

Ziraat bankasında aktif bir hesabınız var ise bankanın web sitesine giriş yapabilirsiniz. Buradan internet bankacılığı bölüme giriş yapın. Gerekli adımları doldurun ve şifrenizin gelmesini bekleyin. Gelen şifre ile beraber giriş yapabilirsiniz. Daha sonra bu şifreyi değiştirebilirsiniz. Her giriş yaptığınızda banka cep telefonunuza tek kullanımlık giriş şifresi gönderir. Bu şifre ile sisteme erişebilirsiniz. Bunun için kullandığınız cep numarasının size ait olması güvenlik açısından büyük önem taşır. Cep telefonunuzu kaybettiğiniz veya buna benzer bir durumda direk müşteri hizmetleri ile görüşüp konu hakkında bilgi vermeniz yararınıza olacaktır.