1 Mayıs İşçi Bayramı, bu yıl Wan’da bölgesel mitingle kutlanacak. Konuya ilişkin 1 Mayıs Tertip Komitesi açıklama yaptı. Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Wan Şubeler Platformu binasında yapılan açıklamada basın metnini okuyan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Şube Başkanı Murat Atabay, halkı bölge mitingine davet etti. 

‘SAVAŞA VE SİLAHA DEĞİL EMEKÇİYE BÜTÇE’

İHD Van Şube Eşbaşkanı: Tutsakların talebi toplumsal barışa katkı sunacak İHD Van Şube Eşbaşkanı: Tutsakların talebi toplumsal barışa katkı sunacak

Zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olduğu düzene son vermek için mücadele edeceklerini ifade eden Atabay, “Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor. İnsanca yaşayamıyorsak bu ülke fakir olduğu için değil; ülkenin kaynakları yetersiz olduğu için değil. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın” diye konuştu. 

MİTİNG MUSA ANTER PARKI’NDA 

Otoriter bir rejimin ağır baskıları altında emekçilerin kölece çalışıp asgari yaşamaya mahkum edildiğini ifade eden Atabay, “ Bu nedenle demokrasi mücadelesi 2024 1 Mayıs’ının en asli gündemlerinden biridir. 2024 1 Mayıs’ı ülkemizde ve dünyada, sermaye düzeninin ve bunlara bağlı otoriter rejimlerin tahrip ettiği demokrasiyi yeniden inşa edecek olan kolektif öznenin meydanlarda boy göstereceği tarih olacaktır. Bu yıl Musa Anter Parkında 1 Mayıs’ı coşkuyla, umutla kutlayacağız. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak işimize, aşımıza, ekmeğimize, emeğimize sahip çıkmaktır. 1 Mayıs alanlarında olmak eşitliğe, özgürlüğe, laikliğe, hepimizin eşit yurttaşlar olarak barış içinde, kardeşçe yaşayacağımız bir memleket mücadelesine sahip çıkmaktır. 1 Mayıs’ta alanlarda olmak emperyalizme karşı barışı ve halkların kardeşliğini savunmaktır” diyerek halkı kutlamalara davet etti.