Van’da geçtiğimiz yıl düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alındıktan sonra sevk edidliği mahkemece “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Mukaddes Karakoç’un yargılandığı davanın 2’nci duruşması Van 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Mukaddes Karakoç, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatlar dışında duruşma salonuna kimse alınmadı.

Yapılan savunmalarının ardından kararını veren mahkeme heyeti, Karakoç'un "adli kontrol şartı” ve “yurt dışı yasağı”  ile tahliyesine karar verdi. 

Bir sonraki duruşma 13 Ekim’e ertelendi.

Ne olmuştu?

Van'da 1 Kasım 2019 günü sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında "PKK/KCK kadın alan yapılanması içerisinde faaliyet yürütme" iddiasıyla gözaltına alınarak, mahkemeye sevk edilen 15 kadın siyasetçiden Kebire Budakbeyoğlu Karakaray ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) üyesi Mukaddes Karakoç "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklanırken, Saray Belediye Eşbaşkanı Caziye Duman'ın da aralarında olduğu 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.