Kandilli Rasathanesinin verilerine göre merkez üstü Van Gölü olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından Van Gölünde 2.1, Erciş Çelebibağında 1.3, Erciş Kasmabağında ise 1.8 artçı sarsıntının meydana geldiği belirtildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) aktardığı verilere göre ise depremin saat 00.46 sularında Taşba ilçesinde meydana geldiği ve depremin büyüklüğünün 4.9  olduğu kaydedildi.

Depremin 7,62 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi. Deprem geniş bir alanda hisedilirken, korku ve paniğe neden oldu.

Van’da 5.0 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklama yapan yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu bölgedeki fay hattının kırılma ihtimali olduğunu belirtti.

Depreme ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunan Türkiye’nin önde gelen yer bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür'den, dikkat çeken bir açıklama geldi.

Prof. Dr. Görür, Van’daki depreme ilişkin "Bir kaç gün önce olan depremle aynı bölgede” dedi. “Muhtemelen Erciş/ Karayazı Fay zonu içerisinde” diyen Görür, “Bu zon Muradiye’nin güneyinden İran sınırına doğru kırılacak galiba” değerlendirmesinde bulundu.