Komşularının Sözleşmeli Er’in “Şehidin hayali depremzede ailesine ev almaktı” sözleri üzerine sosyal medyada hükümete yönelik eleştiriler dile getirildi. Sosyal medya kullanıcıları, depremlerin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine karşın, ailelerin neden hala çadırlarda yaşadıklarını sorgulayan paylaşımlar yaptı.

DHA’nın haberine göre aile 6 Şubat'taki depremlerinde evlerinin yıkılmasından sonra, aile yaşadıkları konteyneri ısıtamadıkları için, çadırda yaşıyordu.

ısıtıcılar

Fotoğraf DHA: Çadırın çevresine bayraklar asıldı veiçine de 10 adet ısıtıcı bırakıldı.

Aileye çocuklarının hayatını kaybettiği bildirildikten sonra, bir taziye çadırı kuruldu, yaşadıkları çadırın çevresine bayraklar asıldı ve çadırın içine de 10 adet ısıtıcı bırakıldı.

Özdemir ailesinin komşularından Nazire Keskin, "Şehidimizin komşusuyuz. Annesiyle sürekli konuşurum ben, bugün yine konuştum. Çocuğun hayali 'Evlenmeden önce size bir ev alacağım' demiş. Bekardı, askere gitti, çok terbiyeli bir çocuktu, asil bir çocuktu. Evleri 2 katlıydı, amcaları üst katta oturuyordu, alt katta da bunlar oturuyordu. Depremde de ev gitti. Çadırda yaşıyorlardı" diye konuştu.

Komşulardan Hatice Gülbuyruk ise konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade etti ve "Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok. Eşyaları konteynere koydular ama ısıtamadıkları için çadırda kalıyorlar. Yani çaresizler" dedi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş Valiliği, Şırnak’ta hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir’in ailesinin konteyneri ısıtamadıkları için çadırda kaldıklarını söylediği haberini yalanladı.

Özdemir ailesinin komşusu Hatice Gülbuyruk ise konteyneri ısıtamadıkları için ailenin çadırda kaldığını ifade ederek, “Konteynerde soba kuramazlar. Mecbur çadırda kalacaklar başka çareleri yok.”demişti. Aileye ısınmaları için olay sonrasında valilik tarafından ısıtıcı verildiği haberde yer almıştı.

Ailenin çadırda kaldığı yönündeki haberler ise Kahramanmaraş Valiliği tarafından yalanlandı. “Şehidimizin ailesinin çadırda yaşadığı iddiasıyla yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır” denilen valilik açıklamasında, “ Kahramanmaraş’ta çadırlar tamamen kaldırılmış, depremzede vatandaşlarımız Konteyner Kentlere yerleştirilmiş ya da şahsi konteynerler kendilerine teslim edilmiştir. Bu doğrultuda ailemize de depremin ilk zamanında verilen çadırın yanı sıra ailenin kendi arsasında ikamet etmek istemesi üzerine Konteyner verilmiştir” denildi.

Açıklamada, Müslüm Özdemir’in ailesinin kırsal mahallede ikamet ettiği ve hak sahibi olduğuna işaret edilerek, “Aile için Kalıcı Köy Konutu kısa sürede yapılarak teslim edilecektir.” ifadesi kullanıldı.