Garibe Gezer’in sistematik işkence ve tecavüz sonrası şüpheli şekilde ölümü ile gündem olan Kocaeli 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tek kişilik kaldığı odada şüpheli şekilde 20 Mart 2023’te hayatını kaybeden Duygu Koral dosyasında başlatılan soruşturmada savcılık “kovuşturmaya gerek yok” kararı verdi.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, Kalkanlı gardiyanların dört kez Duygu’nun odasına girdiği günün sonunda, sayım sırasında odaya yine kalkanlarla giden gardiyanlar, banyoda Duygu’yu asılı halde buldu. Öldüğü de bu şekilde anlaşıldı.

24 saatte sekiz kadın erkekler tarafından katledildi 24 saatte sekiz kadın erkekler tarafından katledildi

Duygu Koral’ın şüpheli ölümünden sonra başlatılan soruşturmada savcılık “kovuşturmaya gerek yok” (KYOK) kararı verdi.

Kararın gerekçesinde de Koral’ın ölümünde herhangi bir kimsenin kasıt veya kusurunun bulunduğuna dair delil elde edilemediği ve ölümünde şüpheli bir duruma rastlanmadığı ifade edildi.

AVUKATLAR İTİRAZ ETTİ
Duygu Koral’ın yakınlarının avukatları Eren Keskin, Jiyan Tosun ve Jiyan Kaya kovuşturmaya gerek yok kararına itiraz etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

d17 ayda 93 tutuklu cezaevilerinde yaşamını yitirdi

dAA’dan skandal ‘cezaevi çocukları’ haberi: ‘Yeşillikler içinde eğitim alıyorlar…

dDört ay önce gizlice evlenen Nihal Candan cezaevinde: Kocası nerede

Avukatlar, Kocaeli Sulh Ceza Mahkemesi’ne verdikleri dilekçede, “kovuşturmaya gerek yok” kararının hukukun temel prensipleri ve uluslararası sözleşmeler düşünüldüğünde hukuk vicdanı ve hukuk tekniğinden yoksun, eksik incelemeye dayalı olduğunu belirtti.