Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından ilçeye bağlı köylerde bazı ev ve ahırlarda ağır hasar oluştu. Sulusaray merkezde Fatih Camiinin minaresi yıkılırken, birçok evde duvar çökmeleri, çatlaklar meydana geldi.

Depremin ardından halk sokaklara çıktı. Çevre illerde de hissedilen depremde ilçede çadırlar kuruldu. 

Eski Varto Belediye Eşbaşkanı Ekinci tahliye edildi Eski Varto Belediye Eşbaşkanı Ekinci tahliye edildi

OKULLARA 1 GÜN ARA

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, yaptıkları değerlendirme sonrası okulları tatil etme kararı aldıklarını açıkladı. Hatipoğlu, "Yarın itibariyle il genelinde okullarımızı tatil ediyoruz" dedi. Evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlara spor salonları ve yurtları açacaklarını belirten Hatipoğlu, "Yine aldığımız tedbirler kapsamında Tokat'ta bulunan yurtlarımızda, kapalı spor salonlarımızda hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Evlerinde kalmak istemeyecek vatandaşlarımızı kapalı spor salonlarında yine Yeşilyurt'ta bulunan salonların da gerekli tedbirleri alarak misafir edeceğiz. Tekrar geçmiş olsun diyorum" dedi. 

YOZGAT’TA HASAR 

Depremin hissedildiği Yozgat’ta kimi evlerde hasar oluştu.  Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde de kuvvetli şekilde hissedilen 5.6 büyüklüğündeki deprem neticesinde saha ekiplerimizce yapılan ilk tespitlere göre, Kadışehri ilçemizde ve köylerinde bazı yapıların zarar gördüğü ancak çok şükür şu ana kadar ulaşılan bilgilerde can kaybı ve yaralı vatandaşımızın bulunmadığı anlaşılmıştır” denildi. 

BİR DEPREM DAHA

AFAD, Tokatın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha olduğunu duyurdu.

AFAD, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4.4 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini duyurdu. .

Depremin derinliği 5.89 kilometre olarak ölçüldü.