TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, daha önce aday göstermediklerini duyurdukları Ankara 1. Bölge için YSK’ye liste vermelerine ilişkin yaptığı açıklamada "İttifakın bilgisi dahilinde verildi, prosedürel durum. Gereken yapılacak" dedi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nda bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP), Ankara 1. Bölge'de (Bala, Çankaya, Elmadağ, Evren, Gölbaşı, Haymana, Mamak, Polatlı, Şereflikoçhisar) aday çıkarmayıp Yeşil Sol Parti'ye oy vereceklerini açıklamıştı.

Artı TV’ye katılan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, “Çok net, biz orada vekil çıkaracak güce sahiptik. Aday listeleri ortaya çıktıktan sonra bu tartışmasız şekilde kesinleşti. Bizim en çok eleştiri aldığımız konu şudur: Niye Ankara 1. Bölge aday çıkarmadınız. Ama Ankara 1. Bölge'de HDP'nin bir milletvekili var. Zaten 4 seçimdir oradan vekil çıkartıyor. Orada bizim girdiğimiz bir tabloda HDP'nin çıkartamama ihtimali vardı. Ne yaptık? Ankara 1. Bölge'de girmiyoruz dedik” ifadelerini kullanmıştı.

TİP’in YSK’ya verdiği listede ise vekil adaylarının gösterildiği görünüyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Ankara 1. Bölge'de aday göstermelerinin “prosedürle ilgili” olduğunu söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan Ergün, "Seçime bölgesel katılımla ilgili YSK’nin çelişkili bilgileri nedeniyle, ittifakın bilgisi dahilinde Ankara 1. Bölge için liste verilmişti. Prosedürel bu duruma ilişkin, listeler son halini almadan önce ittifak hukuku içinde gereken yapılacak. Endişeye de tartışmaya da mahal yok" ifadelerini kullandı.