MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nda oy kullanan 1277 delegenin tamamının oyunu alan Devlet Bahçeli yeniden Genel Başkan seçildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tek aday olarak katıldığı kongrede, gündemdeki gelişmelere dair konuştu. Bahçeli, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasına ilişkin, "HDP'nin açılmamak üzere kapatılması tarihe borcumuzdur, savcının kapatılma talebi yüreğimize su serpmiştir. HDP başka bir isimle de açılmamak üzere kapatılmalıdır" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İyi Parti’yi de hedef alan Bahçeli, “CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti ise Türkiye’nin kötülüğüne çalışan, talimatla kurulmuş, uzakta kumandayla yönetilen melanet bir projedir. İP’in başkanı Cumhur İttifakı’nı tamamlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu itiraf etmiştir” ifadelerini kullandı.

‘PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ YOK’

Güçlendirilmiş parlamenter sistem tartışmasına “beyhude” diyen Bahçeli, bunu dile getiren ilk kişinin HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi. Bahçeli, “Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. Milli iradenin tartışmaya açılması demokratik bir hattan öte baskıcı, bağnaz, hazırlıksız, tahammülsüz ve tahakkümcü bir siyaset ayıdır. CHP siyasi hukuki ve ekonomik reformlarla kökleştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Memnuniyetle söylenmesi gerekir ki bu süreç kararlılıkla devam ettirilmektedir. Eksik varsa giderilecek yetersizlik varsa telafi edilecektir. 2023 cumhurbaşkanı adayımız bellidir. O muhterem isim sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır” diye konuştu.

‘DÜZENLEME YAPILMALI’

“İnsan Hakları Eylem Planı” ve “Ekonomi Reform Paketi”nin umut verici gelişmelerin işaret fişeği olduğunu öne süren Bahçeli, “Türkiye'de demokrasi yok diyenler gelsinler bunu külahıma anlatsınlar. Tarihimizin hiçbir döneminde bu milletin sinesinden diktatör, tiran çıkmadı. Yönetim hayatımızda ise despotizmin en ufak emaresine tesadüf edilmedi. Ayrıca siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir, seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmalı, siyasi etik kanunu çıkarılmalıdır. TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmelidir. Milletvekilli dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.