Gare harekatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ahmet Faruk Ünsal, "Eğer Bilal Erdoğan rehin olsaydı Erdoğan operasyon talimatı verir miydi? " dedi. 

Artı TV'de yayınlanan Erdoğan Aydın, Fikri Sağlar ve Ahmet Faruk Ünsal ile Çetele'de Gare harekatı tüm yönleriyle mercek altına alındı. 

'İKTİDAR, HAREKAT KONUSUNDA MUHALEFETİ İKNA EDEBİLSEYDİ HDP'YE KAPATMA DAVASI GELECEKTİ'

Ahmet Faruk Ünsal, Gare harekatına toplum ve muhalefet ikna edilebilseydi parti kapatma davalarının gelebileceğini söyledi . Ünsal, "İktidar, harekat konusunda muhalefeti ikna edebilseleydi HDP'ye kapatma davası gelecekti. Fakat CHP ve İYİ Parti'nin sağlam durmasıyla iktidar yapmayı planladığı şeyi Gare operasyonu üzerinden yapamadı" dedi. 

'İKTİDAR BİR SIKIŞMIŞLIK İÇERİSİNDE'

Ünsal, Gare harekatının askeri ve siyasi hedeflerine dair yaptığı konuşmasında, iktidarın sıkışmışlık içerisinde olduğunu ve bu sebeple askeri bir zafere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Ünsal sözlerini şöyle sürdürdü: "Benim bildiğim kadarıyla PKK elinde bulundurduğu rehineleri şimdiye kadar hiç öldürmedi. Belli süreçler işleterek rehineler hep serbest bırakıldı. Dünyada ve Türkiye'de rehinelerin bir hava operasyonuyla veya büyük bir askeri yığınakla kurtarılmaya çalışılmasının büyük bir felaket olduğuna dair yeterince bir bilgi birikimi var. Bir pazarlık süreci ve diplomasi yürütüldüğünde rehinelerin sağ salim kurtarılacağına dair de yeterince bilgi birikimi var. İktidar bunu yapmadı. Çünkü iktidar sıkışmışlık içerisinde.  Ancak askeri bir zaferle bu sıkışmışlığı görünmez kılabilirse toplumdaki siyasal meşruiyetini tekrar inşa edebileceğini düşünüyor."

'SINIRÖTESİ OPERASYONUN SORUMLUSU İCRANIN BAŞIDIR'

Gare harekatında sorumlunun Erdoğan olduğunun altını çizen Ünsal, "Sınırötesi operasyonun sorumlusu icranın başıdır. O imza atmamış olsa o uçaklar sınırötesi operasyon yapamayacaktı. Hükümet sınırötesine askeri harekat yapmak için belli aralıklarla Meclis'ten teskere alır. Cumhurbaşkanı'nın sorumluluğu önce CHP Genel Başkanı'na atması sonrasında da operasyonda silsile ile yer alan kendi memurlarına atması Cumhurbaşkanı'nın siyasi anlamda sorumlu olduğunu gösterir. Eğer Bilal Erdoğan rehin olsaydı Erdoğan operasyon talimatı verir miydi?" dedi.