Öztrak, 9,8 milyar liralık ihalenin verildiği şirkete Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile vergi istisnası tanındığını da belirterek "Yani iş yandaşa, devlet eliyle bedavaya getirilmiş. Tam olarak ne kadar? 9 milyar 449 milyon 995 bin 833 lira. Yaklaşık 9,5 milyar lira" dedi.

Öztrak, CHP MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu karar ile BMC firmasına da 98 milyon 750 bin liralık vergi istisnası verildiğini söyledi. Öztrak, "Sen esnafın vergi ve prim borçlarını faiziyle ertele, salgında perişan olmuş esnafın vergi ve pirim borçlarını silme. Ama şimdi çık, yandaşlarının milyarlarca liralık vergisini tek bir kalemde sil. Bu mudur adalet? Bu mudur hak, hukuk? Bu mudur vicdan?" diye konuştu. 

"İŞÇİ SABRETSİN YANDAŞ DOLARLARI İSTİFLESİN"

Öztrak, şunları söyledi:

"Bu zalim yönetim Covid-19 salgınını bile yandaşları için fırsata çevirdi. Nasıl mı? Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesini kullanarak. Afet, salgın gibi olağanüstü hallerde, idareye istediğiyle gizli, kapaklı masaya oturma imkânı veren “İstisnai ihale” yöntemini genel usul haline getirerek.

Geçtiğimiz Ağustos’ta, bu ihale yöntemiyle gerçekleştirilen “en yüksek” bedelli iş, kapalı kapılar ardında yandaş bir gruba gitti. İhaleyi verdikleri grup havuz medyasının amiral gemisi ATV’nin de sahibi. Verdikleri ihale ne? “Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerin Temini İşi Projesi.”

Yani salgınla alakalı bir hastane yapımı, aşı veya donanım temini işi değil. İstense açık ihale yöntemleriyle yapılabilecek bir iş. Peki, ihale bedeli ne kadar? 9,8 milyar lira. Yani yaklaşık 10 milyar lira.  Ama iş burada kalsa iyi…Bakın! Elimde 9 Ekim 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanmış bir tebliğ var. Bu Tebliğ’de, vergi, resim, harçtan istisna tutulan firmaların listesi açıklanmış. Bu tebliğ ile söz konusu yandaş müteahhide neredeyse Ağustos’ta verilen işin tutarı kadar vergi istisnası tanınmış. Yani iş yandaşa, devlet eliyle bedavaya getirilmiş. Tam olarak ne kadar? 9 milyar 449 milyon 995 bin 833 lira. Yaklaşık 9,5 milyar lira. Bu listede vergi istisnası tanınan başka tanıdık isimler de var. Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası'nı bedelsiz verdikleri, Katar ordusunun da büyük ortağı olduğu, BMC firmasına 98 milyon 750 bin liralık vergi istisnası vermişler. Sen esnafın vergi ve prim borçlarını faiziyle ertele, salgında perişan olmuş esnafın vergi ve pirim borçlarını silme. Ama şimdi çık, yandaşlarının milyarlarca liralık vergisini tek bir kalemde sil. İşçi, çiftçi, besici, esnaf, emekli, memur, iş adamı sabretsin yandaş da dolarları, avroları bir güzel istiflesin. Bu mudur adalet? Bu mudur hak, hukuk? Bu mudur vicdan?"