CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler hiç meraklanmayın, Türkiye’nin kaderini sizler belirleyeceksiniz, az kaldı. Sandığa gideceksiniz, 6 milyon 300 bin genç oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç dünya siyaset tarihine önemli bir belge bırakacak. Harami saltanatı son bulacak. Çağdaş, demokratik Türkiye'yi yeniden inşa edeceksiniz. Size inanıyorum, güveniyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Karabağlar Belediyesi tarafından 50 milyon TL ile tamamlanan 6 projenin açılışını yapıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 100 milyon TL maliyetle hayata geçirilen Atatürk Gençlik Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.

Karabağlar Yurdoğlu Mahallesi'ndeki toplu açılış törenine; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, CHP İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları ile yurttaşlar katıldı.

"HARAMİ SALTANATI SON BULACAK"

“Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu” sloganlarıyla kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Gençler hiç meraklanmayın, Türkiye’nin kaderini sizler belirleyeceksiniz, az kaldı. Sandığa gideceksiniz, 6 milyon 300 bin genç oy kullanacak. 6 milyon 300 bin genç dünya siyaset tarihine önemli bir belge bırakacak. Harami saltanatı son bulacak. Çağdaş, demokratik Türkiye'yi yeniden inşa edeceksiniz. Size inanıyorum, güveniyorum. Güzel günler göreceğiz.

Belediye Başkanlarımız hizmet için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Engelleniyorlar biliyorum. Onlara şunu söyledim: 'Şikâyet etmeyeceksiniz. Engelleri aşıp hizmet edeceksiniz' Bütün İzmirli kardeşlerimin önünde belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum. Proje görsellerinin altında her bir yapının altında kaça mal olduğu yazılı. Harcanan her kuruşun hesabını millete veriyorlar. Bizim temel hedefimiz bu. Sizin paranızı kamu harcar, millete hesap verir. Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Her sorunu inançla ve kararlılıkla çözeceğiz. Burada güzel bir tesisin temelini atacağız. Çok daha güzel bir Karabağlar ortaya çıkacak. Belediye başkanımız elinden gelen çabayı gösteriyor."

SOYER: GENÇLER, GELECEK SİZİN, İZMİR SİZİN ŞEHRİNİZ

Karabağlar Belediyesi ile hayata geçirdikleri projelerin süreceğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise şunları söyledi:

"Birlikte yaptığımız ne ilk ne de son proje olacak. Karabağlar Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi kapsamında 3 bin seyirci kapasiteli stat, açık kapalı alanlar olacak. Futbol, basketbol, güreş, voleybol gibi birçok branşta hizmet verecek. Engelli vatandaşların erişimine uygun tasarlanan projeyi 2 yılda tamamlayacağız. Gençler gelecek sizin. İzmir sizin şehriniz. Bu ülke sizin. Ülkemizin de dünyamızın da sizlerin bize emaneti olduğunu biliyoruz. Bugün aldığımız kararların yarınınız olduğunu biliyoruz. Fikir ve beklentilerinizden ilham alıyorum. Binlerce gencin yurt ihtiyacını karşılamış olmak bu iradenin bir sonucu. Türkiye ve dünya zor günlerden geçiyor. Küresel iklim krizi, ekonomik kriz var. Tüm bunların nedeni toprakların bizi taşımıyor olması değil, birilerinin haramilik yapması. Hak ettiklerinden fazlasını, başkasının hakkından çalanın, kaskatı adaletsizliğin karşısında yan yana durmak yeterli değil. Bir horon gibi omuz omuza geleceğiz . Halay gibi kenetleneceğiz, zeybekler gibi durarak başka bir dünyayı birlikte kuracağız. İzmirli gençlerin gözlerinde bunu görüyorum."

SELVİTOPU: HİZMET BİZİM BOYNUMUZUN BORCU

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise ilçede ilk işlerinin kentin yeniden planlaması olduğunu vurgulayıp şöyle konuştu:

"Biz planlı, programlı çalışarak kentimizi daha ileriye taşıyabileceğimize inandık. İlk işimiz de yeniden planlamak oldu. Karabağlar şu anda yapılan planlarla 2040'lı, 2050'li yıllara hazır hale getirildi. Karabağlar'ın yolu istikameti çizildi. Birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Temelini attığımız Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile yine açılışını yaptığımız diğer projelerle. Bu projelerin her biri kentimizin bir köşesinde. 'Şu proje bizim için önemli' diye bir anlayışımız yok. En küçük olanı da en büyük proje de önemli. Tüm bu projeler kentte birbirine entegre olarak Karabağlar'ı hedeflediğimiz kent dokusuna kavuşturacak. Katılımcı bir anlayışla kenti yönetmeye çalışıyoruz. Görüş ve önerileri alarak birçok projede yarışmalar düzenleyerek yol almaya çalışıyoruz. Karabağlar'a yakışır projeleri geliştirmeye çalışıyor, sosyal projelere önem veriyoruz. Karağbalar'da dar gelirli aileler yaşıyor. Müzevazı bütçemizle onların yanında olmaya çalışıyoruz. Eğitime katkı sağlamaya çalışıyoruz. 'Milli Eğitim'in işi' diye bir kenarda durmuyoruz. Karabağlar'da belediyenin girmediği bir okul kalmadı. Bundan sonra da o öğrencilerin yanında olacağız. Semt merkezleri ile kadınlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Toplumumuzda kadın ailenin sürükleyicisi. Aslında gerçek lideri. Semt merkezlerimizi 58 mahallemize yayacağız.

Sosyal destek kartıyla fakir fukaranın yanında olmaya çalışıyoruz. Asker, şehit ailelerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Karabağlar'ın iki önemli konusu var. Birisi kentsel dönüşüm. Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Karabağlar'da. Bu 6306 sayılı yasa değişsin dedik. İki ayrı yasa ile kentsel dönüşüm sürdürülüyor. Bu yasalar arasında uyum yok. Aynı iktidar tarafından çıkarıldı. Tam odak noktasında yerel yönetimler olsun istiyoruz. İnşallah bu genel başkanımıza nasip olur. Bu düzenleme ile kentsel dönüşümün önünü açmış olurlar. Hizmet bizim boynumuzun borcu. Aynı şekilde bu borcumuzu ödemeye devam edeceğiz."

6 PROJE TAMAMLANDI

Törende Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi (18.5 milyon TL), Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi (6.7 milyon TL), Kibar Belediye Hizmet Kompleksi (14.5 milyon TL), Mobilya Akademi (7.5), Limontepe Mahallesi Masal Evi Çocuk ve Gençlik Merkezi (1.6 milyon TL), Özdemir Sabancı Parkı (1.3 milyon TL) olmak üzere tamamlanan 6 projenin açılışı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapılacak Atatürk Gençlik Merkezi'nin de 100 milyon TL maliyetle tamamlanması öngörülüyor.